17 ianuarie 2021

Containerele de carantină ale Primăriei Timișoara, aproape funcționale. Pot găzdui până la 4 persoane / FOTO + VIDEO

atletism

Cele opt containere ale Primăriei Timișoara sunt aproape gata să primească primele persoane puse în carantină. Se fac ultimele pregătiri, se montează mobilierul și se fac racordurile la utilități.

Vremea bună din ultimele zile a făcut posibilă finalizarea lucrărilor de montare a celor opt containere de carantină puse la dispoziție de Primăria Timișoara. Vă reamintim, marți, 10 martie, Nicolae Robu explica de ce nu pot fi încă folosite acestea. „S-au făcut racordurile la rețelele de utilități, dar n-a putut fi consolidată platforma pe care vor fi puse, din cauza ploilor continue. Dacă va fi vremea bună poate se reușește să se realizeze platforma. Într-o zi sau două, ele vor fi funcționale. Sunt opt bucăți, toate vor fi amplasate în aceeași locație”, spunea acesta.

Vineri dimineață se lucra de zor la cele opt containere, la racordurile la apă, curent și canalizare. Modulele sunt amplasate la marginea Timișoarei. În fiecare dintre ele pot fi cazate până la patru persoane. Containerele primăriei – vă reamintim, cumpărate în urmă cu peste doi pentru Direcția de Asistență Socială – nu au chicinetă. Au însă toaletă, duș, boiler și chiuvetă, geamuri termopan, parchet melaminat și termoconvector pentru încălzire. Primăria urmează să le doteze cu paturi supraetajate, mese și scaune. De asemenea, trebuie montat un gard.

În total, în containerele PMT și CJ vor fi 82 de locuri

Containerele vor fi funcționale după ce vor avea aviz de la Direcția de Sănătate Publică. Cel mai probabil, asta se va întâmpla la începutul săptămânii viitoare.

Primăria Timișoara a semnat, miercuri, contractul pentru încă 10 containere. Nu se știe însă când vor ajunge acestea, pentru că ele nu există pe stoc. Și CJ Timiș a cumpărat containere dotate cu baie și chicinetă. Este vorba despre cinci module duble, care pot găzdui 10 persoane. Containerele sunt așteptate să ajungă la Timișoara în zilele următoare. Potrivit legii, locurile unde vor fi amplasate acestea nu pot fi făcute publice.

Vineri dimineață, în Timiș erau în carantină 75 de oameni. Alte 496 persoane erau izolate la domiciliu. DSP Timiș a comunicat că sunt 330 de locuri de carantină și că, vineri dimineață, încă erau locuri libere. În România erau confirmate, vineri dimineață, 64 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: