Constantin Flondor, drumuri spre formă. Carte-album, lansată la librăria La Două Bufnițe

constantin flondor

Miercuri, 18 mai, de la ora 18,30, la librăria La Două Bufnițe va fi lansată cartea-album „Constantin Flondor. Drumuri spre formă. Concepte artistice multimediale”, de Ileana Pintilie, publicată anul acesta la editura Kultur.West.

Despre carte vor vorbi, în prezența artistului, Smaranda Vultur, Robert Șerban și Ileana Pintilie. „În această carte am început să studiez modul în care se articulează o operă – respectiv opera acestui important artist timișorean – până la alcătuirea unui limbaj vizual recognoscibil. Angajat în căutarea unei forme de reprezentare corespunzătoare ideilor lui și pornind de la studiile de percepție, Flondor le transpune inițial într-un limbaj pur grafic, revenind ulterior cu tușe de culoarea, dar și cu alte «ingrediente» ce se constituie într-o identitate stilistică cu un timbru specific”, spune Ileana Pintilie

Evenimentul este organizat de librăria La Două Bufnițe, în parteneriat cu kulturwest.de și Fundația Interart Triade. Constantin Flondor (85 de ani) este unul dintre cei mai importanţi artişti contemporani români. Din 1964 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România și a participat la numeroase expoziţii în ţară şi străinătate. Flondor este cofondator al grupurilor „1+1+1”, „Sigma” și „Prolog”.

About Post Author