Concurs de modelare 3D: Lapsus vrea să vadă cum merg împreună arta și tehnologia

lapsus

Asociația Lapsus lansează concursul național de modelare 3D Form Incubator. Acesta este destinat artiștilor vizuali, designerilor, arhitecților și creatorilor care lucrează cu unelte digitale. Temele concursului sunt Hybrid Human (Omul hibrid) și Artificial Thinking (Gândire artificială), iar 25 de participanți vor primi premii în bani.

Concursul Form Incubator face parte din proiectul Incubation Station și apare ca o reacție la perioada recentă, în care oamenii învață rapid să folosească unelte tehnologice, lucru care schimbă modul în care percepem societatea și cultura. „Prin concursul Form Incubator oferim șansa artiștilor, modelatorilor 3D, studenților la școli de arte și design sau persoanelor creative să-și manifeste viziunile și să folosească mediul virtual atât ca un mijloc de expresie, cât și ca o unealtă prin care pot imagina noi creații artistice”, transmit cei de la Lapsus.

Concursul Form Incubator oferă premii, după cum urmează: 5 premii a câte 2.000 de lei brut fiecare, plus 20 de premii de participare a câte 500 de lei net fiecare. Lucrările imprimate 3D vor fi expuse în spațiul Lapsus, dar și în alte spații partenere din Timișoara, Arad și București. Lucrările înscrise vor fi evaluate de un juriu format dintr-un curator cu experiență în arte digitale și noile medii, un maker cu expertiză în aparatură de imprimare 3D, un arhitect cu experiență în design 3D, un sculptor cunoscător al practicilor contemporane de expresie plastică și un artist vizual cunoscător al istoriei artei și al experimentelor plastice contemporane, în baza unei grile de evaluare.

Regulamentul concursului poate fi consultat AICI. Va fi admisă o singură înscriere per participant, până în 16 aprilie, ora 23:59, prin completarea următorului formular

About Post Author