Concurs de economie pentru elevi, la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor

Economie

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor de la Universitatea de Vest va organiza prima ediție a concursului național de cunoștințe „FEAA Economica Ripensis”. Acesta va avea loc în perioada 20-22 aprilie și se va desfășura on-line.

Concursul se adresează elevilor de liceu și va fi organizat pe următoarele secțiuni:

Secțiunea 1 – Economie, clasa a XI-a
Secțiunea 2 – Matematică, clasele IX – XII
Secțiunea 3 – Educație antreprenorială, clasa a X-a
Secțiunea 4 – Marketing, clasa a XI-a
Secțiunea 5 – Contabilitate, clasa a XI-a
Secțiunea 6 – Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor, clasa a X-a
Secțiunea 7 – Finanțe, disciplina Elemente de statistică, finanțe și asigurări, clasa a XII-a
Secțiunea 8 – Turism, disciplina Activitatea agenției de turism și cazarea turiștilor, clasa a XI-a
Secțiunea 9 – Economie și afaceri internaționale, disciplina Negociere și contracte, clasa a XII-a

„Succesul în lumea de astăzi depinde tot mai mult de cunoștințele din domeniul marketingului, de educația economică și antreprenorială, dar și de cultura relațiilor de afaceri. Elevii care au înclinații către aceste zone ale domeniului economiei se află, cu siguranță, în elita viitorilor oameni de succes de mâine, care știu să își valorifice potențialul și să se facă remarcați”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea,

Cum se fac înscrierile

Concursul se va desfășura on line, pe secțiuni, în perioada 20-22 aprilie. Pe platforma e-learning UVTva avea loc proba de evaluare a cunoștințelor elevilor, care va consta în soluționarea individuală a unui test de întrebări formulate în sistem grilă (teoretice și aplicative). Pe site-ul concursului sunt afișate tematica și modele de întrebări pentru fiecare secțiune. Data limită pentru înregistrare este 30 martie, iar linkul de înscriere se găsește aici.

Elevii (clasa a XI-a sau a XII-a) care obțin o notă mai mare sau egală cu 8 beneficiază de un punctaj suplimentar (1 punct), care se adaugă la media de admitere FEAA, ducând astfel la creșterea acesteia în cadrul procesului de admitere.