Concurs de directori, la cele trei spitale din subordinea Primăriei Timișoara. Pe șest

teren

foto: Arhivă

Pe ultima sută de metri, cu trei zile înainte ca primarul în exercițiu să pierdă alegerile, s-a rezolvat o ecuație care stă în aer de luni bune. Cele trei spitale din subordinea municipalității au acum directori „plini”, cu concurs.

La începutul lunii martie, pe site-ul Primăriei Timișoara au apărut trei anunțuri de concurs pentru posturile de directori la cele trei spitale care țin de municipalitate. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul Clinic Municipal de Urgență și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”.

Concursul ar fi trebuit să se desfășoare în aprilie, iar înainte de Paști ar fi trebuit să fie anunțați și câștigătorii. România a intrat însă în stare de urgență, din cauza pandemiei de coronavirus, așa că procedura a fost oprită. La acea vreme, la Spitalul Municipal era manager Olimpia Oprea, la Spitalul „Louis Țurcanu” – Ovidiu Adam, iar la Boli Infecțioase – Voichița Lăzureanu.

S-a făcut concursul, fără anunț prealabil

Lucrurile s-au schimbat un pic la două dintre spitale. La Municipal, Olimpia Oprea a fost înlocuită, după scandalul focarului de Covid de la Maternitatea Odobescu, de Daniel Malița. La „Victor Babeș”, lui Lăzureanu i-a luat locul Cristian Oancea. Voichița Lăzureanu a fost, timp de puțină vreme, director medical al unității sanitare, iar la alegerile de duminică, 27 septembrie, a candidat din partea PSD la primăriei.

Joi, 24 septembrie, pe șest, fără ca procedura să fi fost anunțată pe noul site al PMT, a avut loc, în sfârșit, concursul de manageri de spital. N-a fost aproape deloc concurență, poate și pentru că n-a prea știut nimeni. La „Louis Țurcanu”, Ovidiu Adam a luat nota 9,63 și a fost declarat admis. La „Babeș”, Cristian Oancea a fost notat cu 9,61, fiind, la rândul lui, admis. La Municipal au fost doi pe un loc: Olimpia Oprea s-a luptat cu Daniel Malița. Diferența în favoarea celui de-al doilea a fost foarte mică. Oprea a primit 9,42, iar Malița, 9,61. Acestea sunt rezultatele finale, astfel că toate cele trei spitale au ieșit din perioada interimatelor de directori.

About Post Author