Concert în biserica din Ofsenița. Jazz și liniște interioară, cu Ana Dubyk

ofsenița

foto credit: Koen van Assema

Un nou eveniment cultural de suflet va avea loc în biserica romano-catolică din Ofsenița. De această dată, este vorba despre lansarea albumului de debut al cântăreței de jazz și compozitoarei Ana Dubyk.

„Halcyon” vine din mitologia greacă și simbolizează puterea pescărușului albastru, o pasăre mitică, de a calma furtunile de pe mare în timpul solstițiului de iarnă. Este titlul albumului de debut al cântăreței de jazz Ana Dubyk și, în același timp, face referire la starea de pace, la modul în care artista se raportează la lumea înconjurătoare.

Compozițiile Anei sunt descrieri ale unor povești la care a luat parte ori pe care a avut ocazia să le observe. Împreună cu George Dumitriu (chitară, violă) și Andrea Caruso (contrabas), Ana propune un cadru care favorizează atât libertatea în improvizație, cât și contrastul dintre expresiile individuale ale fiecărui muzician.

Lansarea albumului are loc duminică, 18 septembrie, de la ora 19,30, la biserica romano-catolică din Ofsenița. Celebrarea va continua luni, 19 septembrie, ora 19, la clubul de jazz Green Hours din București.

Locul nu e ales întâmplător, pentru că unul dintre locurile din România în care cuibărește pescărușul albastru, pe malul râurilor Timiș, Bârzava și Nera. Concertul este organizat în parteneriat cu asociația Semper Agape, care gestionează biserica romano-catolică în ruine din Ofseniţa. Asociația a fost înființată din dorința ieromonahului Varlaam Almăjanu (Padre, fostul stareț al mănăstirii din Partoș) și a unor artiști, profesori, învățători și medici de a închega prin artă şi cultură o comunitate.

Pentru a participa la eveniment sunteți rugați să trimiteți un e-mail AICI.

About Post Author