2 iulie 2020

Concert de… pandemie, în Piața Libertății. Cu Phoenix, Cargo și Pro Musica / UPDATE: Doar Cargo e în țară

piața libertății

Primul concert în aer liber al anului 2020 ar putea avea loc săptămâna viitoare, în Piața Libertății. Artiștii vizați n-au fost contactați de primărie, dar n-ar fi motive să nu fie de acord. De la 1 iunie vor fi permise evenimentele cu maximum 500 de spectatori. UPDATE: Doar Cargo pot să cânte.

Guvernul a decis, prin hotărâre, că, de la 1 iunie, va fi permisă „organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanță de minimum 2 metri, unul față de celălalt, purtarea măștii de protecție”. Oficial, nu a anunțat nimeni că se grăbește să organizeze așa ceva.

Se vrea în weekendul viitor

A făcut-o însă vineri primarul Timișoarei. „Vreau ca săptămâna viitoare să organizăm un concert cu maximum 500 de spectatori. Sunt convins că și timișorenii așteaptă semne de apropiere, de normalitate. Și artiștii ce să mai vorbim… Vom încerca un concert în weekendul următor în Piața Libertății. Vrem să îl facem cu Phoenix, Cargo și Pro Musica. Sper să poată toate cele trei trupe timișorene să fie prezente pe scenă. Dacă nu pot toate, vreau să îl facem oricum și dacă va fi doar o singură trupă”, a declarat acesta.

Artiștii nu au fost anunțați de intențiile municipalității. „Nu am vorbit nici cu Phoenix… Phoenix înseamnă Nicu Covaci, vă dați seama, cu tot respectul pentru ceilalți din jurul lui. Dar Nicu Covaci este un monstru sacru, o legendă vie, cum știm cu toții (…) Nu am vorbit nici cu Adi Bărar de la Cargo, nici cu Ilie Stepan. Dar rețineți cu toții că facem tot posibilul ca în weekendul viitor să facem un spectacol în Timișoara în condițiile de acum, cu toate măsurile luate, cu forțele de ordine prezente pentru a ne asigura că se respectă cu strictețe regulile jocului. Vom încerca să ne bucurăm. Să avem din nou acea empatie a prezenței noastre la evenimente de suflet”, a conchis edilul șef. Nicu Covaci are reședința oficială în Spania și dacă nu se află acum în România, în cazul în care ar veni, ar trebui să stea două săptămâni în izolare.

UPDATE: Concertul de săptămâna viitoare va avea loc, dar cu o singură trupă. Așa cum anticipam, Nicu Covaci este în Spania. „Phoenix nu poate veni, pentru că Nicu Covaci e în Spania. Nici cei de la Pro Musica nu sunt în țară. Rămâne un concert cu Cargo, în Piața Libertății, cu 500 de scaune”, ne-au transmis reprezentanții PMT.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: