Concedieri la divizia automotive a Continental. Foarte probabil, și la Timișoara

continental

foto: Arhivă. sursa foto: www.continental.com

Producătorul german Continental AG va reduce, până la finele anului viitor, personalul care se ocupă cu cercetarea şi dezvoltarea (R&D) în cadrul diviziei sale de automotive. Vor rămân fără locuri de muncă 1.750 de oameni, la nivelul companiei, doar pe acest segment.

Continental a avertizat de anul trecut că va elimina mai multe mii de posturi la nivel mondial în cadrul diviziei de automotive. Totul, în scopul de a face economii de 400 de milioane de euro pe an, începând din 2025. Potrivit Reuters, compania germană a precizat că disponibilizările vor afecta unitățile din întreaga lume, dar vor fi făcute „gradual şi cât mai responsabil social posibil, în linie cu condiţiile locale”.

Reducerea doar la capitolul automotive va fi de 1.750 de posturi, măsura făcând parte dintr-o restructurare mai amplă a acestei divizii.

În România, Continental are şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Grupul are aproximativ 200.000 de angajaţi în 57 de ţări, din care 59.000 în Germania.

About Post Author