Complexul sportiv din Calea Lipovei caută constructor. Costă peste 5 milioane de euro

calea lipovei

Cândva în 2021 ar trebui ca Timișoara să aibă primul din cele trei complexuri sportive de cartier promise de mulți ani de Nicolae Robu. A fost scoasă la licitație construirea celui din Calea Lipovei.

Chiar în ajunul Crăciunului, pe SEAP a fost publicat anunțul de licitație pentru „lucrări de execuție pentru obiectivul de investiție «Complex sportiv zona Lipovei (bazin de înot acoperit, bazin de înot în aer liber, terenuri de tenis, teren multifuncțional, alte amenajări interioare și exterioare)»”. Primăria așteaptă oferte de la firmele interesate până în 3 februarie 2020. Contractul va fi încheiat pe o durată de 12 luni, iar suma maximă care va fi oferită constructorului este de 24,6 milioane de lei, cu TVA.

Complexul sportiv va fi situat în zona str. Verde – str. Silistra. „Lucrările privind execuția complexului sportiv vor cuprinde, în principal, dar nu limitativ: bazin acoperit, bazin descoperit, 2 terenuri de tenis, teren multifuncțional, zona verde (parc, zonă de fitness exterioară cu turn de escaladă), parcare”, scrie în anunț. Clădirea principală va avea parter și două etaje, cu o suprafață desfășurată de 3,776 metri pătrați.

Turn de escaladă, bazine, terenuri de sport

„La nivelul parterului se află un bazin semiolimpic care va fi utilizat pentru înot competițional și pentru înot de agrement. În spațiile anexă de la același nivel sunt propuse încăperi dotate cu aparate pentru fitness, saună, prim ajutor, vestiare și grupuri sanitare. Va fi, de asemenea, și un spațiu prevăzut pentru o sală de mese+bar. Etajul I găzduiește o sală de sport multifuncțională, anexele acesteia, tribune pentru spectatori, grupuri sanitare”, precizează același anunț.

În exterior vor fi amenajate un bazin semiolimpic, două terenuri pentru tenis de câmp și un teren multifuncțional unde se poate juca handbal, fotbal și baschet. Parcarea va avea 102 locuri. În parc va fi șio zonă cu trambuline sportive, turn de escaladă și aparatură pentru fitness.

Calea Lipovei sparge gheața

Terenul pe care urmează să fie construit acest complex are 11.000 metri pătrați. Studiul de fezabilitate și documentația necesară pentru demararea investiției au fost realizate de Rheinbrucke SRL, care a încheiat, în 2017, un contract de 36.000 de euro cu primăria. Documentația reactualizată a fost aprobată în CL în luna iulie.

Primarul Nicolae Robu promitea în 2012, când a candidat pentru primul mandat, construirea a patru bazine semiolimpice în cartiere. Între timp, acestea au devenit trei complexuri sportive, care ar urma să fie amplasate în Calea Lipovei, Calea Buziașului și Calea Șagului. Cel din Buziașului  este să fie cel mai scump, pentru că va include și un stadion de rubgy / fotbal cu 5.000 de locuri în tribune, în prima fază. Complexul din Șagului ar trebui să fie similar celui din Lipovei. Construcția celor trei se va face cu bani de la bugetul local. (sursa foto: https://www.google.com/maps)

About Post Author