Colterm contestă amenda de peste 14 milioane de euro de la Administrația Fondului pentru Mediu

colterm

Foto: Arhivă, panou de control la Colterm

Amenda de la Administrația Fondului pentru Mediu a ajuns oficial la Colterm. Societatea de termoficare a anunțat că va contesta sancțiunea, lucru pe care l-a făcut și anul trecut, fără succes.

„Ca urmare a Deciziei de impunere nr. 10/05.05.2022 privind aplicarea penalității prevăzute în cazul nerestituirii certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, emisă de către Direcția Generală de Administrare Fiscală / Direcția Evidență și Colectare, Administrația Fondului pentru Mediu, prin care compania noastră a fost obligată la plata sumei de 71,8 milioane de lei, dorim să vă informăm că vom proceda la contestarea acesteia, pe căile legale existente”, transmite Cristian Amza, administratorul special al companiei de termoficare.

Colterm va face contestație atât la AFM, apelând la prevederile Codului de Procedură Fiscală. Pe de altă parte, se va apela și la instanță, unde se va cere suspendarea executării actului administrativ, „până la judecarea acțiunii în anulare a respectivului document”!

Amenda primită de la AFM este ceva mai mică decât cea de anul trecut, când societatea de termoficare a fost sancționată cu aproape 107 milioane de lei. Totul este din cauză că nu au fost cumpărate la timp certificatele anti-poluare impuse de lege. Anul trecut, Colterm a contestat de asemenea amenda, dar n-a avut succes.

About Post Author