Colegiul Ungureanu are constructor și proiectant. Șantierul efectiv va dura un an și jumătate

O asociere de firme condusă de Constructim se va ocupa de reabilitarea Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”. Contractul va fi semnat în curând, iar lucrările vor dura 21 de luni, inclusiv proiectarea.

Ungureanu

Primăria a avut de analizat trei oferte primite pentru proiectarea și execuția de reabilitare a Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”. S-au arătat interesate trei asocieri: Sulfatim – Aninoasa Tim SRL – Electroprod Tim SRL, Constructim – Biconect – Atelierul Arhitext – CBM Elpro Instal – Prodao-Ing și Manelli Impresa – Ucerg – Interactive Design – Top Sting.

Lucrarea a fost scoasă la licitație pentru suma de 24,2 milioane de lei, cu TVA. Reprezentanții PMT anunță acum că a fost ales câștigătorul, iar ontractul va fi semnat în zilele următoare. Este vorba despre asocierea Constructim – Biconect – Atelierul Arhitext – CBM Elpro Instal – Prodao-Ing. Aceasta a oferit un preț de aproape 21,4 milioane de lei, cu TVA. Durata este de 21 luni (3 luni proiectare și 18 luni execuție), de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Constructim face noul campus școlar pentru Liceul Lenau, Centrul Cultural de pe strada Mărășești, dar și prima sală de sport școlară cu tribune din Timișoara. Prodao-Ing a realizat proiectul pentru reabilitarea fațadei primăriei, precum și pe cel pentru noua direcție fiscală de la mall.

Vin și bani de la UE

„Pe lângă reabilitarea clădirii din Piața Huniade, obiectivele acestui contract sunt: achiziţia de echipamente IT, materiale didactice moderne şi materiale specifice pentru documentare, pentru creşterea accesului la informaţie şi crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii, creşterea accesibilităţii la serviciile educaţionale”, transmite PMT.

Contractul de finanțare a fost semnat la 18 decembrie 2019. „Valoarea totală a proiectului este de 32.948.274,33 lei, TVA inclus, valoarea eligibilă: 29.336.879,86 lei şi valoarea nerambursabilă: 4.732.038,70 lei”, transmit cei de la PMT. Potrivit vechii administrații, sumele rezultate din economiile făcute la alte proiecte cu finanțare europeană ar urma să fie direcționate către această reabilitare. Cei de la primărie nu precizează însă, cu subiect și predicat, care este suma nerambursabilă pe acest proiect.

Nu prea știm ce se face

PMT anunță că „în cadrul contractului proiectarea va viza: se va actualiza documentația tehnico – economică, se va asigura asistența tehnică din partea proiectantului pe parcursul lucrărilor, se va întocmi auditul energetic final; actualizarea documentației tehnico-economice;întocmirea documentațiilor pentru obținerea avizelor și acordurilor, inclusiv pentru Avizul ISU respectiv Scenariu de securitate la incendiu; întocmirea proiectului așa cum a fost construit (as built); audit energetic, expertiză termică și energetică, documentarea informațiilor pentru Cartea tehnică a construcției, inclusiv documentarea instrucțiunilor de exploatare”.

S-a „uitat” însă să se precizeze și ce se face efectiv pe partea de construcții. Clădirea Colegiului „Emanuil Ungureanu” a fost construită în perioada 1899-1900, după planurile lui Albert Vigh. Ea are o faţadă în stil clasic şi o intrare marcată de trei arcade, a fost inaugurată în septembrie 1900.