Cod roșu de trafic în Timișoara, în august. Încă o premieră marca Robu

trafic

Șoferii știu – sau știau – că luna august, una de vacanță, este cea mai lejeră din punct de vedere al circulației în Timișoara. Anul 2019 marchează însă o premieră: aplicațiile de trafic sunt „înroșite” constant, cu precădere în zona centrală. Primăria lărgește la greu străzi, cioplind borduri pe ici și colo. Nu se poate lucra noaptea.

La jumătatea lunii iulie, primăria a anunțat că SDM va lucra până în 9 septembrie pentru lărgirea carosabilului pe străzile Martin Luther, Hector și 20 Decembrie 1989, pe bulevardele I.C. Brătianu, Michelangelo, 20 Decembrie 1989, C.D. Loga, Revoluției, Regele Ferdinand și Regele Carol I, respectiv în piețele Iancu Huniade și I.C. Brătianu. S-a decis o intervenție pe un front atât de larg de lucru pentru că așa ar fi fost mai puțin perturbat traficul. „Se lucrează cum s-a procedat și pe Calea Aradului, astfel încât să se perturbe cât mai puțin traficul. Nu se atacă complet un anumit tronson, ca să se închidă traficul în perioada aceea. Se face pe arie largă, impresia poate fi că nu se lucrează, dar ca timp tot atât durează, însă se perturbă traficul mai puțin. Acesta este motivul pentru care se lucrează peste tot”, explica, înainte să plece în concediu, primarul Nicolae Robu.

Trafic de coșmar, dar nu se poate lucra noaptea

De miercuri, 21 august, traficul a fost închis pe str. Martin Luther. Cât de mult se muncea? Enorm, aparent, dar mai mult cu gândul, pentru că muncitorii au fost surprinși stând lejer la umbră, în grup, undeva în jurul prânzului. Între timp, aplicații de genul Waze sau Google Maps sunt „roșii” în zona centrală a Timișoarei, unde cozile de mașini sunt interminabile.

Oamenii l-au întrebat, pe Facebook, pe primarul Nicolae Robu de ce nu se lucrează și noaptea. Vremea permite și s-ar termina mai repede șantierele. „Noaptea costurile sunt duble. De unde bani?”, a venit prompt răspunsul. Culmea este că, în urmă cu vreo două luni, Robu spunea că se poate lucra noaptea. Tocmai se asfalta Calea Aradului. „Nu se poate lucra ziua, este un trafic infernal și pur și simplu nu se poate lucra. În fiecare noapte lucrează. Oamenii se plâng și este de înțeles, dar uitați-vă ce trafic este (…) De când este vreme bună, se lucrează noapte de noapte”, afirma edilul.

Între timp, pe șoferi îi așteaptă alte chinuri. De vineri, 23 august, intră în vigoare noi restricții. Traficul va fi închis „în perioada 23 august, de la jumătatea zilei, până în 26 august pe str. Hector şi în Piaţa I.C. Brătianu (Punctele Cardinale), pe sectorul care face legătura între str. Popa Şapcă şi Bd. Take Ionescu”. Nu va fi voie pe sub Bastion, fiind permise doar rutele Popa Șapcă spre Mărăști, Oituz spre Martin Luther, Bd. Take Ionescu spre Popa Șapcă, pe o singură bandă.

About Post Author