Cod roșu de inundații pe Timiș, până luni. Cod galben și portocaliu de ploi, până marți

inundații

O porțiune din DJ 593 B, în zona Parța, a fost închisă, după ce Timișul s-a revărsat peste șosea. Până luni la prânz e cod roșu de inundații, iar meteorologii anunță că nu se opresc nici ploile.

Apele Timișului au crescut atât de mult, încât, sâmbătă, au inundat o porțiune din DJ 593 B, în zona Parța. Pe șosea s-a format un adevărat lac care, în cel mai adânc punct, are o adâncime de peste jumătate de metru. „Pentru că siguranța oamenilor este pe primul plan, am decis, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș și cu reprezentanții Poliției, să închidem o porțiune din DJ 593 B, în zona Parța. Circulația va fi deviată”, transmite președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Gospodăriile localnicilor nu sunt încă în pericol, dar Lunca Timișului este atent monitorizată în zonă. De altfel, INHGA a amis, sâmbătă, o avertizare de cod roșu de inundații pe râul Timiș. Aceasta este valabilă în intervalul 20 iunie, ora 12 – 22 iunie, ora 12, sector aval S.H. Brod, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte (ector ȋndiguit – judeţul Timiş).

Ploile continuă până marți, cel puțin

Nici meteorologii nu au vești prea bune. Până duminică, 21 iunie, este în vigoare un cod galben în județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Vor fi descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și, izolat, 40 l/mp.

În intervalul 20 iunie, ora 12 – 21 iunie, ora 6, este cod portocaliu în Hunedoara și Bihor, dar și zonele înalte din Arad, Caraș-Severin și Timiș. Vor fi averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35-40 l/mp și izolat, 50 l/mp.

În perioada 21 iunie, ora 10 – 23 iunie, ora, va fi cod galben în județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Vor fi descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-60 l/mp.

About Post Author