Clădirea spitalului de copii va fi gata în cinci luni. Dotările vin altă dată

copii

sursa foto: Facebook / Ruben Lațcău

Constructorul lucrează bine la noul corp de clădire de la Spitalul „Louis Țurcanu”. Așa de bine, încât viceprimarul Ruben Lațcău anunță că șantierul va fi gata la termen și nu vor fi probleme. Imobilul nu are însă și dotări, deci nu va putea fi dat în folosință prea curând.

„După aproape 10 ani, clădirea nouă (a – n.r.) Spitalului «Louis Țurcanu» se apropie de finalizare. Am contractat ultima bucată de lucrări la corpul B. Am fost în vizită pe șantier, pentru a confirma că toate detaliile care ar fi ținut proiectul în loc au fost rezolvate cu acest contract. Termenul de finalizare este de 5 luni și constructorul ne-a asigurat că se va încadra în termen, astfel încât să avem timp pentru remedieri la recepționarea investiției”, a anunțat, evident, pe Facebook, viceprimarul Ruben Lațcău.

Lucrările suplimentare sunt necesare atât pentru conformarea la noile cerințe ISU, pentru avizare, cât și pentru că managementul spitalului a cerut modificări „care să reflecte modul în care lucrează ei acum”.

Contractul cu Sulfatim are o valoare de un pic peste 7 milioane de lei, cu TVA. Corpul B, cu demisol, parter și șase etaje, va găzdui șapte secții ale Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Amplasamentul a fost predat de primărie către Prompt în mai 2014, iar șantierul a început efectiv în februarie 2015. de la finele aceluiași an, kucrarea a fost preluată de Sulfatim. Dacă ne luăm după promisiunile electorale din 2012, spitalul ar fi trebuit să fie gata de… opt ani.

În condițiile în care clădirea ar urma să fie gata undeva în luna noiembrie, mai e nevoie de dotări. Achiziția acestora este estimată la 20 de milioane de euro. Banii ar trebui să vină prin PNRR, în care Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” este inclus.

About Post Author