18 ianuarie 2021

CL Timișoara, la prima ședință. Se aleg și viceprimarii

viceprimar

La o lună și jumătate de la alegeri, Consiliul Local Timișoara va fi, în sfârșit, complet. În 16 noiembrie va avea loc primul plen, când vor depune jurământul și ultimii aleși locali ale căror mandate au fost validate.

CL Timișoara se întrunește luni, 16 noiembrie, în primul plen. Se întâmplă de la ora 17, în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul. Ordinea de zi are șase puncte, toate de natură tehnică. Vor fi aleși președinții de ședințe pentru plenurile de până la sfârșitul lunii ianuarie 2021 și vor fi aprobate procesele verbale ale ultimelor două ședințe anterioare.

Vor depune apoi jurământul ultimii doi consilieri locali: Cosmin Tabără, de la PNL, care vine în locul lui Cătălin Iapă, respectiv Radu Țoancă, de la PSD, care a prins loc în CL după ce a renunțat Sorin Ionescu. Apoi va fi aleasă Comisia de validare și numărare a voturilor pentru „alegerea Viceprimarilor/Viceprimarului Municipiului Timișoara”. Oficial, USR PLUS și PNL nu au anunțat încheierea negocierilor pentru funcții. Acest lucru s-a văzut la CJ Timiș, unde în primul plen nu au fost aleși și vicepreședinții.

Primarul Dominic Fritz a anunțat însă că formațiunea din care face parte îl susține pe Ruben Lațcău pentru funcția de viceprimar. Dinspre partea liberală, favorit ar fi Cosmin Tabără.

La finalul plenului vor fi stabilite și comisiile de specialitate ale CL Timișoara.

CL Timișoara, noiembrie 2020

USR-PLUS: Vlad Boldura, Jorge Gonzales, Cornel Florin Ilca, Ruben Lațcău, Ovidiu Merean, Andrei Meșter, Rodica Militaru, Ana Munteanu, Răzvan Negrișanu, Dan Reșitnec, Paula Romocean, Răzvan Stana, Aida Szilagyi

PNL: Raul Ambruș, Lorenzo Barabas, Lucian Căldăraru, Dan Diaconu, Adrian Lulciuc, Daniela Mariș, Simion Moșiu, Ștefan Sandu, Cosmin Tabără

PSD: Andra Lăpădatu, Sebastian Răducanu, Radu Țoancă

Pro România: Marius Craina, Roxana Iliescu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: