CJ Timiș se apucă de demolări. Adică face curat la fosta unitate militară din Giroc

demolări

sursa foto: Unsplash / Barthelemy de Mazenod

Consiliul Județean Timiș vrea să curețe terenul de 20 de hectare de la intrarea în Giroc, pe care a funcționat cândva unitatea militară. Caută acum firmă care să demoleze mai multe construcții, pentru a pregăti terenul de „viitoare investiții”.

CJ Timiș caută o firmă care să presteze „lucrări de desființare a bunurilor imobile existente pe amplasamentul fostei UM Giroc”. Valoarea maximă a contractului este de 2,7 milioane de lei, cu TVA, iar ofertele sunt așteptate până în 15 noiembrie.

„Categoria de importanță a construcţiilor ce se demolează este D (construcţii de importanță redusă) (…) Structura de rezistență a clădirilor ce urmează a se demola este în general din zidărie realizată pe fundații din beton armat și acoperiș tip șarpantă de lemn/beton/metal cu învelitoare țiglă ceramică/metalică/carton bitumat/plăci de azbociment. Se propune desființarea tuturor construcţiilor existente pe teren, cu sau fără acte, și a împrejmuirilor interioare. Vor rămâne împrejmuirile exterioare în lungime de 1.230 ml, precum și alei de incintă în suprafața de 6.086 mp”, scrie în anunțul de licitație.

Totul trebuie finalizat în șase luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Ce se va face în viitor

CJ Timiș precizează că vrea să pregătească terenul pentru o viitoare investiție. „După curățarea terenului vor fi făcute racorduri pentru infrastructura de utilități – apă, canal, gaz, electricitate. În zonă sunt și cele patru blocuri construite de ANL, trei pentru tineri și unul pentru rezidenți. Vor fi realizate, de asemenea, drumuri care să conecteze aceste blocuri”, spune Loredana Lungu, purtătorul de cuvânt al CJ.

Pasul următor va fi, potrivit aceleiași surse, realizarea unui studiu de fezabilitate referitor la terenul respectiv. Pe termen mediu si lung se dorește mutarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, care funcționează acum într-un sediu închiriat. Clădirea administrativă a fostei unități militare ar urma să să fie modernizată în acest scop. Terenul are însă 20 de hectare, ceea ce înseamnă că este potrivit și pentru alte investiții.

Terenul în discuție a fost propus de Consiliul Județean Timiș către Compania Națională de Investiții, pentru construirea mult discutatei săli polivalente de 16.000 locuri. CNI a hotărât însă că e mai bun terenul de lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”, iar anunțul a fost făcut în noiembrie 2019. Trei ani mai târziu, nu e gata nici măcar studiul de fezabilitate.

About Post Author