16 ianuarie 2021

CJ Timiș, la prima ședință. Nu se aleg încă vicepreședinții

viceprimar

Prima ședință a noului CJ Timiș a fost anunțață pentru marți, 10 noiembrie. Cu această ocazie, teoretic, se va completa componența acestuia, după ce vor depune jurământul ultimii 5 consilieri. Nu e însă așa simplu.

Consiliul Județean Timiș este convocat în ședință extraordinară în 10 noiembrie, de la ora 10, în Sala Multifuncțională a Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi sunt cinci puncte. Trei dintre acestea au legătură cu funcționarea CJ. Practic, vor depunde jurămintele supleanții declarați aleși. Este vorba despre liberalii Andrei Cotețiu și Cosmin Lazăr, Elena Micicoi și Vasile Moruș, de la Pro România, și Zoltan Nemeth, de la USR PLUS.

Componența CJ Timiș, 2020 / 2024

PNL– 16 mandate: Ciprian Bogdan, Alin Popoviciu, Cosmin Costa, Alexandru Proteasa, Mihai Anghel, Lucian Blaga, Dan Sarmeș, Marius Hiticaș, Călin Roman, Liviu Cocean, Mihaela Calescu, Marin Popescu, Mihăiță Bojin, Ciprian Trocan, Andrei Cotețiu, Cosmin Lazăr
USR / PLUS – 10 mandate: Cristian Moș, Raul Olajos, Viviana Țecu, Bianca Luca, Călin Badiu, Alexandru Caplat, Petre Mihăieș, Laura Boldovici, Alexandru Cadar
PSD – 7 mandate: Călin Dobra, Mihai Ritivoiu, Aura Danielescu, Dan Idolu, Sabin Bociu, Ioan Sorincău, Petru Andea
Pro România – 3 mandate: Valentin Korman, Elena Micicoi, Vasile Moruș

Tot în ședința de marți constituite grupurile de consilieri judeţeni și va aprobată componența comisiilor de specialitate. Nu vor fi votați însă vicepreședinții, pentu că, oficial, negocierile dintre PNL și USR PLUS nu sunt finalizate.

Mai e însă o problemă. În condițiile în care PNL Timiș a început procedurile de excludere din partid pentru Alin Popoviciu și Călin Roman, cei doi și-ar putea pierde mandatele. Biroul Permanent Județean a votat excluderea celor doi. La Popoviciu, scorul a fost categoric, în timp ce la Roman a fost o diferență de un vot. Biroul Permanent Județean al PNL va propune, săptămâna viitoare, Comitetul Director Județean, finalizarea procedurilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: