CJ Timiș are organigramă nouă. Și primul proces, cu un angajat dat afară

Noua organigramă a Consiliului Județean Timiș a intrat în vigoare de la 1 iunie. Unii trebuie să părăsească instituția, iar unul dintre ei are deja primul termen la proces. În premieră, cei doi vicepreședinți ai instituției își vor putea angaja câte un consilier personal.

Alin Nica

Organigrama CJ Timiș, în noua formulă, a fost aprobată de plen în 31 martie. La ea se lucrează încă din toamna trecută și, așa cum era de așteptat, președintele Alin Nica spunea nu au fost avute în vedere criterii politice. „Nu am urmărit epurarea politică, oamenii din CJT sunt dedicați. Cei care nu se mai regăsesc în noua structură se pot orienta spre piața muncii, dacă nu concordă cu dorințele noastre”, afirma acesta.

Unele departamente au fost reformate, altele au fost desființate, iar altele au fost înființate. A fost majorat și numărul de posturi pentru debutanți. Printre noutăți, Serviciul pentru Administrare Teritorială, care va asigura legătura între primării și CJ. A fost înființat, de asemenea, și un corp de control al președintelui. Potrivit proiectului aprobat în luna martie, numărul posturilor de conducere a fost redus de la 31 la 29, fiind concediate 43 de persoane, dar și angajate alte 20.

Primul proces „pe organigramă”

Unul dintre cei pe care noua organigramă îi lasă fără loc de muncă este Eugen Chiosa, fost șef al Biroului de Comunicare al CJ. Acesta a venit în instituție în prima fază pe un post de consilier personal al fostului președinte Călin Dobra. Apoi a promovat un concurs, devenind funcționar public. În ultimul plen, consilierii județeni au luat la cunoștință „plângerea prealabilă formulată de dl Chiosa Erimescu Eugen prin care solicită revocarea HCJ 87 / 31 martie 2021 privind aprobarea structurii organizatorice a aparatului de specialitate al Consiliului Județean Timiș”.

Lupta între cele două părți s-a mutat în instanță. Chiosa a înaintat către Tribunalul Timiș, secția contencios administrativ și fiscal, o solicitare de „suspendare executare act administrativ”. Primul termen este chiar miercuri, 2 iunie.

Consilieri pentru vicepreședinți

Noua organigramă le va permite în premieră celor doi vicepreședinți să-și angajeze câte un consilier personal. În cazul lui Alexandru Proteasa (PNL), încă nu se știe cine îl va ocupa. Alin Moș (USR) o avea deja în vedere de mai mult timp pe Ana Munteanu, consilier local la Timișoara. În cazul în care va fi angajată, aceasta ar urma să-l ajute pe „vice” în gestionarea unor probleme care țin de zona de reciclare a deșeurilor, respectiv cultură.

Până în 31 mai, CJ Timiș avea 267 de angajați, cu o medie salarială de 3.200 – 3.500 lei, brut.

About Post Author