Ciucă a încercat să-l aducă pe Fritz în PNL: Suntem oameni, putem să discutăm despre orice

nicolae ciuca

sursa foto: PNL

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a admis că, în vara trecută, a vorbit cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz, de la USR, despre posibilitatea trecerii acestuia la PNL. Așa ar fi avut susținerea liberalilor pentru un nou mandat. Fritz confirmă discuțiile și spune că a fost „ultima încercare de racolare” venită dinspre PNL.

Șeful PNL Nicolae Ciucă, venit la Timișoara în campanie pentru Nicolae Robu (chiar de ziua acestuia), a fost întrebat, marți, dacă a fost luată vreodată în discuție posibilitatea ca primarul Dominic Fritz să fi fost susţinut de PNL pentru un nou mandat.

„Oricine voia să intre în PNL şi să se alăture valorilor PNL era binevenit. Am avut o discuţie pe această temă (cu Dominic Fritz – n.r.) Sunt nişte luni bune, anul trecut, sincer să fiu, nu mai ţin minte. Nu era chiar vară. După august. A fost vorba de o discuţie. După discuţie, dacă ar fi existat, trebuia să facem evaluări, să vedem ce a făcut, cum a făcut şi după aceea discutam. Dar dacă nu s-a împlinit (…) Să ştiţi că m-am văzut cu toată lumea. Nu am nicio problemă să mă văd cu oricine, suntem oameni, putem să discutăm cu oricine şi despre orice”, a răspuns Ciucă.

„A fost ultima încercare a PNL de a mă racola”

Primarul Dominic Fritz confirmă discuţia cu liderul PNL și explică de ce a refuzat oferta liberalilor. „Afirmaţia domnului Ciucă este adevărată, a existat o discuţie toamna trecută. A existat, într-adevăr, această încercare de a mă convinge să trec la PNL, dar am refuzat, pentru că eu cred în USR, în Alianţa Dreapta Unită şi cred că doar cu USR putem ţine Timişoara pe un drum bun. Nu a fost singura, dar a fost ultima încercare din partea PNL să mă racoleze. Într-un fel, acest lucru arată că toate criticile care mi se aduc acum ar fi sunat altfel dacă aş fi cedat atunci”, a spus Fritz.

Nicolae Robu a apărut pentru prima dată în postura de candidat oficial al PNL la Primăria Timișoara în noiembrie 2023. „Nu pot să stau așa cu mâinile la piept și să văd o bătaie de joc din orașul în care eu m-am mutat cu zeci de ani din urmă să trăiesc și, ca mine, zeci și zeci de mii de alți timișoreni (…) Nu puteam sta așa”, declara acesta.

About Post Author