27 octombrie 2020

Cioloș, despre Fritz: Va fi acel om care va trage Timișoara spre vest cu adevărat

cioloș

Dacă nu pot combate Covid, românii pot combate corupția. Dar numai dacă ies la vot în 27 septembrie și aleg USR / PLUS. Este declarația făcută, la Timișoara, de europarlamentarul Dacian Cioloș. El a explicat și de ce Dominic Fritz este cea mai bună alegere pentru Primăria Timișoara: va trage orașul spre vest, e apropiat de spiritul locului și nu a venit să-și umple buzunarele.

Fostul premier, actual europarlamentar și lider Renew în PE, Dacian Cioloș, a venit vineri la Timișoara, în campanie electorală. Și-a început discursul cu un atac cu mantă la actualul primar, despre care spune că nu poate reprezenta la adevărata valoare orașul. „Dominic Fritz trebuie să fie primarul Timișoarei Capitală Culturală în 2023. Haideți să ne gândim ce ambasador poate să fie domnul Robu pentru o Timișoară care vrea să arate cultura aceasta a libertății, a toleranței, a viziunii pe care România vrea s-o proiecteze prin Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Ce primar mai bun ar putea alege Timișoara decât Dominic Fritz, dacă e să vorbim de Timișoara cu o viziune europeană, Timișoara cu o diplomație culturală? Dominic e nu doar un om cu experiență în diplomație, nu doar un om cu spirit care reflectă foarte bine spiritul european și multicultural pe care Timișoara vrea să-l proiecteze, dar este un om pentru care diplomația are un spirit practic. E o diplomație în care nu doar vorbești, ci faci lucruri. Convingi oamenii să facă lucruri și pui oamenii împreună, să aibă încredere în ei, să facă lucruri”, spune Cioloș.

Cioloș: Dominic Fritz nu are alt interes decât să vadă că lucrurile se mișcă aici

Potrivit fostului premier, dacă timișorenii își doresc cu adevărat să schimbe ceva în orașul lor, au o variantă 100% potrivită. „Timișoara are oportunitatea de a face un salt, dacă timișorenii aleg bine de data asta. Vă propunem un om care nu doar e conectat la nivel european și internațional, ci un om care cunoaște foarte bine Timșoara. A lucrat aici ca și voluntar, a lucrat alături de oameni și n-a lucrat din obligație”, a completat Dacian Cioloș.

Europarlamentarul spune că știe foarte bine tipologia lui Dominic Fritz, fiindcă are acasă un exemplu similar. „Povestea lui seamănă foarte mult cu povestea soției mele, Valerie, care nu e născută în România, dar a ales să trăiască în România și face ceea ce face pentru că iubește România. Oameni ca Dominic, ca Valerie, ca Clothilde Armand au ales să stea în România, să învețe limba română, pentru că vor să facă aici lucruri. Ei au determinarea asta și nu au alt interes decât să vadă că lucrurile se mișcă aici. E ceva ce-i leagă dincolo de rațional și dincolo de ceea ce putem explica.

În astfel de oameni putem avea încredere că au determinarea de a face lucruri pentru ceilalți și nu pentru ei. Să fim sinceri, Dominic nu avea nevoie să candideze la Primăria Timișoara pentru a-și umple buzunarele. El vine pentru că știe că poate să schimbe lucruri în bine aici (…) Va fi acel om care va trage Timișoara spre vest cu adevărat, spre valorile europene”, a explicat Dacian Cioloș.

El i-a îndemnat pe români să iasă la vot, chiar și în pandemie, fiindcă e singura lor șansă. „Dacă n-o să putem combate imediat virusul Covid, o să putem combate virusul hoției și virusul incompetenței. Asta depinde doar de noi”, a conchis fostul premier.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: