Ciolacu, în vizită pe șantierul unei „mai mari rușini a României”. Grindeanu vrea să vadă poză cu urși / FOTO

Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, sâmbătă, despre tronsonul lipsă de pe Autostrada A1, între Margina și Holdea, ca despre „una dintre cele mai mari rușini ale României”. Potrivit ministrului Sorin Grindeanu, cam într-o lună și jumătate se va ajunge cu lucrul deja în zona dealului.

„Cred că este una dintre cele mai mari rușini ale României acest tronson de segment de aproape 10 km. După 10 ani de zile, în sfârșit, se creează acest tronson care a creat un calvar toți șoferii, pentru că o dată trebuie să coboare giratoriul pe care îl cunoașteți mai bine decât mine, stați cu orele acolo, pe urmă trebuie să reintre pe autostradă. Îl felicit pe domnul Grindeanu că s-a implicat și până urmă s-a găsit o o rezolvare. De fapt, de câte ori ne mai întâlneam la guvern sau la parlament, întotdeauna se începea cu această problemă. Sunt 35 de loturi în execuție în acest moment, de drum expres și autostradă, respectiv 750km”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a fost sâmbătă pe șantierul de la Autostrada A1, alături de ministrul Sorin Grindeanu și președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis. Cei trei au în program mai multe întâlniri electorale, la Fârdea, la Făget și la Lugoj, unde va fi lansat oficial în cursa pentru primărie Călin Dobra.

Ciolacu: La noi s-a făcut diferența între instituții și campanie

Totuși, Ciolacu spune că la PSD s-a făcut distincție între munca administrativă și politică.

„Suntem în plină campanie electorală, mă bucur că s-a făcut o distincție foarte clară între Guvernul României și ce are de făcut Guvernul României, Parlamentul României, domnul Simonis este președinte al Camerei Deputaților, și cursa electorală propriu-zisă. E pentru prima oară, și sunt mândru de asta, când se fac aceste distincții între instituțiile fundamentale ale statului român și cursa electorală propriu-zisă. Mulțumesc mult, încă o dată, Sorin, felicitări, Freddy, la fel tot ceea ce ați construit și veți construi, mai ales în Timișoara, când cu adevărat, pentru prima oară, Guvernul României întoarce tot plusul de valoare dat atâția ani la bugetul național”, a precizat acesta.

La rândul său, Sorin Grindeanu e convins că tronsonul finanțat din PNRR va fi gata până în decembrie 2026, termenul limită până la care pot fi decontați banii.

„Termenul, așa cum știți, dat din PNRR, este finalul anului 2026. Îl cunoașteți cu toții pe constructor, ați văzut cum lucrează pe centura Timișoarei. Eu cred că acest termen va fi devansat. În niciun caz nu se va trece peste acest termen limită, așa cum am văzut că plâng unii care n-au dat niciun kilometru de autostradă în circulație în mandatul lor. Important e că s-a început această lucrare și că avem un constructor foarte bun”, a afirmat Grindeanu.

Grindeanu: Bine că am intrat pe drumul care trebuie

Ministrul Transporturilor a mai spus că într-o lună și jumătate lucrările vor ajunge la dealurile prin care vor trece tunelurile. Cam tot pe atunci va ieși și autorizația de construire.

„Probabil într-o lună și ceva se va putea ajunge în zona respectivă, să vină UMB cu o companie din Bosnia, specializată în tunele, și se va putea intra și la acea bucată. Nu sunt tunele extraordinar de lungi, cam 2 km dacă nu mă înșel. Documentația este depusă, ei pot lucra până în tuneluri”, a explicat Sorin Grindeanu.

Ministrul a revenit și la tema urșilor, pe care a „atacat-o” de mai multe ori. „Am o rugăminte la domnul director de șantier: vreau și eu o poză, dacă vedeți în anii ăștia vreun urs pe aici, să vedem dacă în anii ăștia măcar un urs o să fie văzut. E haz de necaz, pentru că spunea și domnul prim-ministru mai devreme, din 2013 am ajuns în situația de acum. Nu o mai luăm înapoi, asta e, ăsta e proiectul, îl facem în forma asta, dar e un exemplu tipic de blocaj. Bine că am intrat pe drumul care trebuie și că se va finaliza acest proiect și că avem un constructor extrem de serios”, a spus Grindeanu.

About Post Author