CinEd 2.1, program de educație cinematografică pentru copiii din Timiș

CinEd 2.1

Copiii de la mai multe școli din județul Timiș vor învăța ce înseamnă un film, dincolo de ceea ce se vede pe ecran. CinEd 2.1 este un program de educație cinematografică pentru tineri, care va începe în această lună.

Asociația Culturală Contrasens a pregătit, pentru anii 2022 / 2024, un program de proiecții de film, ateliere pentru elevi și formări pentru profesori. CinEd 2.1 este destinat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani și începe în această lună.

Vor fi șase proiecții de film organizate la Cinema Victoria, un program de retrospectivă dedicat regizorului Fassbinder în luna noiembrie, organizat împreună cu Centrul Cultural German Timișoara, ateliere de educație cinematografică în școli și cu sesiuni de formare pentru cadre didactice.

„Ne-am propus să aducem cât mai mulți tineri la cinema. Scopul nostru este să încurajăm tinerii din Timișoara și județ să descopere bogăția și diversitatea filmului european, dezvoltându-le în același timp capacitatea pentru gândirea critică și cunoașterea conceptelor de limbaj cinematografic”, spune Andrea Reisz, directorul de programe al CinEd Romania.

Profesorii care vor să se înscrie în programul CinEd pentru a participa cu clasa la proiecțiile de film sau la ateliere sunt invitați să completeze ACEST FORMULAR. Dascălii care își doresc să folosească filmul și educația cinematografică la clasă se pot înscrie la sesiunile de formare organizate de Asociația Culturală Contrasens în datele de 28 și 29 octombrie, completând ACEST FORMULAR.

Mai multe detalii despre program, ateliere și filme se găsesc AICI. Participarea la toate activitățile din cadrul programului este gratuită.

About Post Author