Cinci oferte pentru Turnul de Apă. Dacă nu sunt contestații, Primăria Timișoara trebuie să aleagă repede

turnul de apă

foto: Arhivă

Cinci oferte pentru contractul de aproape 11 milioane de lei de la Turnul de Apă din Iosefin. Lucrările sunt executate doar pe o treime până acum și trebuie încheiat până la finele anului, dacă primăria nu vrea să piardă toată finanțarea de la Ro-Cultura, Granturi SEE, și să dea înapoi și banii folosiți până acum.

„Proiectul de față propune realizarea unor intervenții în cadrul unei construcții industriale clasate ca și monument istoric, în vederea obținerii unor spații expoziționale, de evenimente culturale prin valorificarea caracterului existent al acestei construcții. Achiziția se face pentru lucrări de intervenţie la obiectivul existent – Turnul de Apă Iosefin. Implementarea acestui proiect a fost demarată inițial în octombrie 2021, lucrările nu au fost finalizate, ajungând la un procent de aproximativ 30% până la încheierea contractului precedent”, preciza Primăria Timișoara, în anunțul publicat în SEAP la începutul lunii martie.

Suma de 10,8 milioane de lei, cu TVA, a atras nu mai puțin de cinci oferte, asta în condițiile în care la licitația inițială s-a înscris un singur doritor. Lucrările ar fi trebuit finalizate în februarie 2023, iar Castelul de Apă ar fi trebuit integrat în programul Timișoara 2023.

Grabă mare pentru alegerea constructorului

Asocierea Alca ALCA European Foundss SRL – Research Consorzio Stabile Societa Consortile ARL a oprit însă lucrul chiar în acea perioadă. Contractul a fost reziliat în luna iunie și abia acum ar putea fi încheiat unul nou, pentru restul de lucrări.

Dacă vrea să încheie investiția și să nu piardă banii de la Ro-Cultura, primăria trebuie să se grăbească și să aleagă acum oferta cea mai bună, dintre cele depuse de Ila Vorhaben, Alex-Dia Construct, Nedex Grup – Art History Construct – Electric MD Instal, Tehnodomus – Atelier Decumanus și Zaron – MUV – SSAB-AG. Asta, dacă nu sunt contestații.

În afară de ultima asociere, ceilalți ofertanți au mai avut până acum lucrări cu PMT. Printre altele, Alex-Dia Construct a făcut cu întârziere reabilitarea fațadei Operei Naționale, Nedex Group a renovat cu întârziere InfoCentrul Turistic, Ila Vorhaben s-a ocupat de reabilitarea Colegiului Carmen Sylva, iar Tehnodomus tocmai a început șantierul de la stadionul din Calea Buziașului.

***

Proiectul „Refuncționalizare imobil pentru Centru Cultural – Turn de Apă, Iosefin” a ajuns acum la valoarea de 16,0 milioane de lei, cu TVA, de la cea inițială de aproape 11 milioane de lei, cu TVA. Mai multe detalii despre cum s-a derulat proiectul, AICI.

About Post Author