18 ianuarie 2021

Cinci oferte pentru autobuze electrice de 5 milioane de euro la Lugoj

autobuze electrice

A treia licitație lansată de Ministerul Dezvoltării pentru autobuze electrice în Lugoj are șanse să se încheie cu succes. „Pachetul” de 81 de vehicule, pentru mau multe orașe, a fost interesant pentru șase ofertanți.

Ministerul Dezvoltării a lansat, în septembrie, a treia licitație pentru achiziționarea de 81 autobuze electrice „cu lungimea de circa 10 m destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de șes”, dar și stații de încărcare lentă și rapidă. Acestea sunt pentru Alexandria, Brăila, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Lugoj și Slobozia. Suma totală oferită: 217,9 milioane de lei, cu TVA, adică 44,8 milioane de euro. Primele două proceduri au fost anulate din motive tehnice, respectiv lipsa unei oferte.

Lugoj ar urma să primească nouă autobuze electrice, cu trei staţii de încărcare rapidă şi nouă staţii de încărcare lentă. Lotul al șaselea – cel destinat municipului bănățean – este estimat la o valoare de 24,5 milioane lei, cu TVA, adică 5.03 milioane euro.

S-a tras linie și s-a constatat că lotul șase a atras cinci oferte. Sunt interesate de contract firmele BMC Truck & Bus, Temsa Ulasim Araclari San Tic As, Sol Libchavy spol s.r.o., Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret AS și asocierea Bozankaya Otomotiv Mak – Sileo.

La începutul lunii noiembrie, Ministerul Dezvoltării a lansat, din nou, și licitația de 44 de autobuze electrice pentru Timișoara. Prima a fost anulată după un an și jumătate de la lansare și trei oferte depuse.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: