Cinci apeluri de finanțare de la Centrul de Proiecte. În total, sunt de dat 23 de milioane de lei

centrul de proiecte

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara anunță primele cinci apeluri de finanțare din acest an. Ele vor începe în luna martie, după aprobarea bugetului local. Două sunt dedicate culturii, unul promovării sportului, unul pentru activarea comunității, iar unul este special pentru Capitala Europeană a Culturii.

Valoarea estimată a finanțărilor este de 23 milioane de lei. Primele cinci apeluri pornesc în luna martie, după ce proiectul de buget va trece de plenul CL.

Primul apel, „Repere în cultură”, este dedicat proiectelor de anvergură care constituie programul cultural prioritar. Finanțarea se adresează asociațiilor, fundațiilor, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale sau familiale și societăților comerciale care activează în domeniul cultural și artistic, precum și instituțiilor publice de cultură (cu excepția celor din subordinea CL) cu experiență în implementarea proiecte de anvergură cu relevanță pentru contextul local și pentru domeniile de referință în care activează. Bugetul estimat este de 3 milioane de lei. Proiectele vor fi depuse între 2 și 14 martie.

„Cultura în prezent” acoperă cinci arii de finanțare: artele spectacolului; arte vizuale, artă digitală și noile media; educație în și prin cultură, intervenții culturale, rezidențe; promovarea culturii scrise și patrimoniu cultural. Pot depune proiecte asociații sau fundații care derulează activități în domeniul cultural și artistic, instituții publice de cultură, cu excepția celor în subordinea PMT, PFA, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale sau societăți comerciale care derulează activități în domeniul cultural și artistic. Bugetul estimativ propus este de 3 milioane de lei. Apelul ar urma să fie deschis în 4 martie.

„Timișoara 2023” se adresează proiectelor care constituie și dezvoltă Programul Cultural „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”. Apelul se aderesează organizațiilor gazdă și partenerilor acestora, incluși în programul cultural prioritar Timișoara 2023. În perioada următoare vor fi lansate noi apeluri pentru entități juridice care activează în domeniul cultural și care nu fac parte din Programul Cultural Timișoara 2023 actualizat (prin apeluri deschise). Bugetul estimat este de 13 milioane de lei. Proiectele ar urma să înceapă să fie depuse din 9 martie.

La apelul „Impuls în comunitate”, care va începe în 11 martie, pot depune proiecte persoane juridice fără scop patrimonial: asociații sau fundații care sprijină sau au ca obiect de activitate domeniile: educație, smart city, tineret, mediu, incluziune socială. Bugetul estimat pentru acest apel este de 2 milioane de lei.

„Orașul în mișcare”, care începe în 14 martie, este dedicat sportului și se adresează persoanelor juridice fără scop patrimonial, de drept public sau privat, constituite ca structuri sportive conform legii. Programele naționale de utilitate publică prin care se efectuează finanțarea sportului sunt „Sportul pentru toți” și „Promovarea sportului de performanță”. Bugetul estimat este de 2 milioane de lei.

Proiectele vor fi evaluate de comisii formate din evaluatori independenți. Pentru selectarea lor vor fi lansate apeluri în perioada următoare.

Mai multe date pot fi găsite aici.

About Post Author