Cinci ani pentru cinci modernizări. CJ vrea taberele din Bogda, Chevereș, Herneacova, Poieni Sat și Poieni Strâmbu

tabara cheveresu mare

Cinci ani. Atât promite CJ Timiș că va dura până când toate cele cinci tabere din județ vor putea să primească din nou oaspeți. Întâi trebuie însă ca Ministerul Tineretului să i le dea.
tabara cheveresu mare
Pe 21 mai, Bogdan Matei, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat că cele aproximativ 500 de tabere din toată țara vor trece, până în 2020, la consiliile județene. „Nu putem investi în toate taberele pe care le avem în România. Vom trece taberele la consiliile judeţene, asta însemnând că vor trece şi direcţiile judeţene pentru tineret şi sport. Cluburile sportive vor trece în administrarea primăriilor. Asta înseamnă descentralizare”, a spus Matei. Potrivit ministrului, este vorba despre aproximativ 500 de tabere.

La doar o săptămână de la declarația oficialului MTS, consilierii județeni au fost de acord cu transmiterea unei solicitări de trecere a taberelor școlare în proprietatea și administrarea Județului. CJ Timiș se obligă să modernizeze taberele în termen de cinci ani de la data preluării și să mențină destinația actuală a acestora. În Timiș sunt cinci tabere: Bogda, Chevereș, Herneacova, Poieni Sat și Poieni Strâmbu. Doar două dintre ele sunt funcționale. „Taberele de la Chevereș și Poieni Strâmbu sunt într-o stare bună și necesită mici modernizări. Celelalte trei au însă nevoie de investiții majore pentru a fi repuse în funcțiune”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ.

About Post Author