Ciclocross, mountainbike și alergare, în Lunca Timișului. Cum te poți înscrie

lunca timișului

Lunca Timișului CX UCI C1 este un eveniment sportiv destinat profesioniștilor și amatorilor, care cuprinde, pe lângă cursele de ciclocross, și curse destinate iubitorilor de mountain bike și alergătorilor.

Sunt deja în jur de 300 de concurenți înscriși, atât din țară, cât și din străinătate. Competiția va avea loc sâmbătă și duminică, 12 și 13 noiembrie, lângă Urseni, la 10 km de Timișoara.

Ziua de sâmbătă este dedicată ciclocrossului, cu trei curse înscrise în Calendarul Internațional UCI, (Elite Men, Elite Women, Junior Men), curse de categorie C1, dar și prima etapa de Cupă Națională de Ciclocross a României. Cicliști din Spania, Italia, Belgia, Slovacia, Ungaria și România au confirmat deja prezența. Traseul este unul clasic de ciclocross, cu bariere de lemn, urcări, coborâri, zone tehnice și zone de viteză, cu o lungime de aproximativ 3 kilometri. El va fi parcurs de mai multe ori, în funcție de categoria de vârstă a concurenților.

Ziua de duminică este dedicată alergătorilor și copiilor. Alergătorii au de ales între două curse, una de 6 km și cea de 12 km, ambele parcurgând același traseu de ciclocross, cu iarbă, zone tehnice, urcări și coborâri. Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani vor avea de ales între cursele de mountain bike și alergare.

Se mai pot face înscrieri până miercuri, 9 noiembrie, AICI. Participarea se face pe baza unei contribuții de 50 de lei. Suma strânsă va fi direcționată înspre construirea și dezvoltarea Woodrocks – tabără, loc de experimentare, construire, educație ecologică și sustenabilitate, un proiect EcoStuff. Participarea copiilor cu vârsta de până în 14 ani este gratuită.

About Post Author