Chirurgul Lazăr Fulger, șef de secție la Județean, în conflict de interese. Pentru niște buticuri din spital

fulger lazar

E șef de secție la Spitalul Județean Timișoara, dar și acționar la două firme care au avut contracte cu aceeași instituție. Fulger Lazăr, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din Timișoara, a fost declarat în conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate.

ANI a anunțat marți, 2 iunie, că „Lazăr Octavian Fulger, șef de secție în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu», a fost în conflict de interese administrativ”. Practic, „în perioada exercitării funcției de șef de secție a deținut, respectiv deține părți sociale la două societăți reglementate de Legea nr. 31/1990, care au stabilit relații cu caracter patrimonial cu Spitalul Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu»”.

Potrivit inspectorilor de integritate au fost încălcate „dispozițiile art. 180, alin. (2) coroborat cu art. 184, alin. (12) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare până la data de 22 noiembrie 2016), respectiv ale art. 178, alin. (2), lit. a), coroborat cu art. 185, alin. (15) din același act normativ (în vigoare începând cu data de 22 noiembrie 2016)”.

Probleme și cu Fiscul

Lazăr, care este șef de secție la Clinica Chirurgie Generală II a SCJUT, are și probleme cu Fiscul. Direcția de Risc Fiscal din cadrul ANAF îl acuză că în 2015 a cheltuit cu 422.000 de lei mai mult decât a declarat. Chirurgul a spus că mare parte din bani erau… pensia mamei sale și un împrumut. Potrivit G4Media, el ar fi cheltuit în acel an 2,2 milioane de lei, deși, din declarația de avere, nu ar fi câștigat decât 1,87 milioane de lei.

Fulger Lazăr are 70 ani și este, în același timp, președintele Colegiului Medicilor Timiș, dar și profesor la UMF. El era acționar la o firmă care deținea magazine în holul Spitalului Județean și, scriau cei de la Libertatea, plătea o chirie de 120 de ori mai mică decât concurența.

About Post Author