Chifle și cornuri cu muște. Amenzi la Kaufland, Lidl și Profi / FOTO

opc

Trei magazine din rețelele a trei supermarketuri au fost controlate de comisarii de la Protecția Consumatorilor. S-a lăsat cu amenzi și cu închiderea raioanelor de panificație în toate cele trei unități comerciale.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au mers în control la trei magazine, de la trei rețele diferite de supermarketuri. „Este vorba de Kaufland de pe strada Chimiștilor, Profi din zona Clinicile Noi și Lidl de pe strada Budai Deleanu. Au fost aplicat trei amenzi contravenționale, în valoare totală de 45.000 de lei. De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produsele alimentare neconforme. În plus, a fost oprită temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru zona de panificație/masă caldă la toate cele trei unități”, a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar-șef la Protecția Consumatorului Timiș.

Au fost găsite abateri precum: masa caldă avea mult sub temperatura de 60 de grade Celsius, prezența muștelor în vitrină, comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte sau utilizarea unor vitrine insalubre, pentru expunerea produselor de panificație-patiserie.

Cuptoarele nu era igienizate, tăvile erau arse, iar condițiile de păstrare a alimentelor erau necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar. Potrivit șefului OPC TImiș, întreg spațiul în zona panificație era neigienizat corespunzător.

About Post Author