20 ianuarie 2021

Chatul Leului Curajos: încă o faptă bună pentru copiii bolnavi de cancer

asociația little people

Sunt mici, dar duc în suflete poveri atât de mari, despre care vorbesc atât de puțin. Copiii bolnavi de cancer sunt, în această perioadă ciudată, în care izolarea e cuvântul de bază, mult mai vulnerabili. Așa a apărut, de la Asociația Little People, Chatul Leului Curajos.

Pandemia de Covid-19 scoate tot mai vizibil la iveală lipsurile acute din sistemul de sănătate, suprinzând realitatea dură a pacienților bolnavi de cancer aflați adesea la capătul listei de priorități. Copiii bolnavi de cancer nu fac excepție. Îngrijorărilor cu privire la relațiile cu cei din jur, izolării, tristeții și anxietății legate de boală, se adaugă incertitudinile cu privire la contextul actual, iar problemele emoționale sunt mai puternic resimițite ca niciodată.

Din dorința de a fi alături de copiii care sunt în tratament activ, oriunde s-ar afla, Asociația Little People România a creat Chat-ul Leului Curajos. Prin intermediul Facebook Messenger, folosind funcții automatizate, Leul Curajos vorbește direct cu micuții, pentru a le face viața mai veselă, atât cât se poate.

Programul este disponibil gratuit pentru copiii bolnavi de cancer din România. Au fost înregistrați 115 pacienți la doar câteva săptămâni de la etapa de testare, numărul lor fiind în creștere. „Leul Curajos este acum la un click distanță, pentru a-i ajuta pe copii să facă față emoțiilor dificile asociate bolii și spitalizării. Îi ascultă pe pacienți și le răspunde întrebărilor. Adițional le trimite, într-o manieră conversațională, informații care să-i pregătească pentru procedurile medicale”, spune Katie Rizvi, fondator & CEO Asociația Little People România.

Proiectul Chatul Leului Curajos se bucură de susținerea financiară a companiilor Mol România și CEZ România. Asociația Little People România este prima organizație care a standardizat la nivel național serviciile de sprijin psihologic pentru copiii bolnavi de cancer și a pus bazele unei comunități de suport pentru supraviețuitorii de cancer.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: