Ceremonie emoționantă la UVT. Daniel Vighi, cetățean de onoare al Timișoarei / FOTO

Daniel vighi

În Aula Magna a Universității de Vest, într-o atmosferă emoționantă, scriitorului Daniel Vighi i-a fost decernat titlul de cetățean de onoare al Timișoarei. Acesta i-a fost înmânat soției scriitorului.

Daniel Vighi a devenit cetățean de onoare al Timișoarei, ceremonia de decernare fiind programată joi după-amiază. Aceasta a avut loc în Amfiteatrul A01 al Universității de Vest, instituție de învățământ pe care scriitorul a absolvit-o și unde a fost, ulterior, dascăl, formând, în dragoste de cuvânt scris, generații întregi de studenți.

Primarul Dominic Fritz i-a înmânat însemnele de cetățean de onoare soției scriitorului, Lia Vighi. Mesajul de Laudatio a fost transmis de jurnalista Melania Cincea.

Daniel Vighi s-a născut în Lipova și a absolvit în 1980 Facultatea de Filologie a universității din Timișoara. În decembrie 1989 a participat la mișcările de protest de la Timișoara care au declanșat revoluția anticomunistă. Omul de cultură este membru fondator al Societății Timișoara, al Alianței Civice și al Asociației Ariergarda.

About Post Author