22 ianuarie 2021

Centura de Sud: se pune asfalt pe un sector din zona Moșnița Nouă / FOTO

centura de sud

Primul strat de asfalt, pe încă un sector din Centura de Sud. Se fac ultimele pregătiri și, dacă vremea permite, săptămâna viitoare se trece la lucru, în zona Moșnița Nouă.

„Un nou sector cu primul strat de asfalt se pregătește pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud. Dacă vor permite condițiile meteo, antreprenorul Tirrena Scavi va începe, săptămâna viitoare, turnarea de asfalt AB2 pe un sector din zona localității Moșnița Nouă. Pe acest sector s-a așternut fundația de balast și stratul de formă de piatra spartă”, transmite DRDP Timișoara.

Se lucrează, în această perioadă, și pe alte sectoare, în diverse alte faze ale șantierului. La intersecția cu DN 59 Timișoara – Șag, muncitorii au început armarea culeei 1 a viitorului pasaj peste drumul național, iar peste drum a început decopertarea stratului vegetal.

„Alte lucrări executate în punctele de pe șantier sunt amenajarea de platforme pentru foraje la pasajul peste calea ferată din zona Utvin, cofrare și umpluturi cu pământ pentru pasajul peste conductele Colterm din aceeași zonă, cofrare la pilele pasajului peste drumul spre poligonul Chișoda, cofrare la poduri peste canale ANIF, umpluturi și montarea prefabricatelor la podețe. La viitorul pod peste Bega din zona Ghiroda a continuat forarea piloților la culeea 1 și pila 1”, mai spun cei de la DRDP.

Centura de Sud are o lungime de 25,69 km. Antreprenorul lucrării, care a început în martie 2020, este Tirrena Scavi SpA. Execuția propriu-zisă va dura 24 de luni. Suma totală pentru care a fost semnat contractul este de 324,2 milioane de lei, cu TVA.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: