Centura de Sud în ritm de melc. Tirrena Scavi lucrează lent și puțin / FOTO

centura de sud

Lucrările de pe șantierul Centurii de Sud înaintează în ritm de melc. Antreprenorul, deja avertizat de CNAIR, nu lucrează decât pe anumite secțiuni ale traseului. Șantierul este finalizat doar pe aproximativ jumătate.

„În ciuda solicitărilor beneficiarului – CNAIR – DRDP Timișoara – de a se asigura o mobilizare mai mare și o programare mai eficientă a lucrărilor pe șantierul centurii de sud a Timișoarei, antreprenorul Tirrena Scavi continuă cu un ritm scăzut al lucrărilor și numai pe anumite secțiuni ale traseului. Stadiul fizic al lucrării este de 54,5%”, anunță reprezentanții DRDP.

În această perioadă se execută lucrări precum „decopertare de strat vegetal în zona Urseni, umpluturi pentru fundație în zonele Freidorf și Urseni – Rudicica, strat de formă, fundație de balast și fundație de piatră spartă în zona localității Moșnița Nouă, lucrări la structurile pasajelor și podurilor (zonele Chișoda, Moșnița Nouă și Ghiroda), precum și la rampe de acces în zona Ghiroda”.

La finele lunii iunie, Tirrena Scavi a primit certificat negativ din partea CNAIR, pentru felul în care își gestionează lucrările. Documentele constatatoare periodice vor fi actualizate și publicate din 90 în 90 de zile. Ele vor reflecta stadiul la zi pentru fiecare contract în parte. După primirea acestor certificate negative intermediare, antreprenorii au posibilitatea să recupereze întârzierile și să evite primirea unui nou document constatator negativ la următoarea evaluare.

About Post Author