Centura de Sud, împotmolită în Drumul Boilor, din cauza Primăriei Timișoara. Ce zice Sorin Grindeanu / FOTO

centura de sud

Nu își fac treaba, nu realizează lucrările asumate prin protocolul semnat cu Compania de Drumuri, dar pun panouri care anunță că nu e treaba lor să facă intersecții, Sunt acuzațiile aduse de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la adresa Primăriei Timișoara.

„Cazul” se înregistrează la intersecția dintre Centura de Sud și Drumul Boilor, unde ar fi trebuit amenajat un nou sens giratoriu, cu bani de la CNAIR, dar numai după ce Primăria Timișoara relochează utilitățile din zonă. Operațiunile au fost asumate de cele două părți în urma unui protocol semnat în 2021.

„E o mobilizare, cam 500 de muncitori și utilaje sunt aici. Se lucrează 24 din 24 pe lucrările care pot fi făcute în 24 din 24, și anume terasamentele. Eu cred că termenul asumat, acela de vară, va fi respectat. Mai mult decât atât, am avut discuții și cu responsabilul de șantier de aici și o să am și cu decidenții la nivel național al acestei companii. Aș dori, dacă vom găsi soluțiile potrivite, să dăm chiar pe tronsoane drumul la această centură, adică dacă poate să termine lucrările mai repede. De la Ghiroda, da, de exemplu, până la Moșnița, să nu stăm până în iulie, când ar fi gata toată. Să dăm pe tronsoane drumul la această centură”, a spus, vineri Grindeanu.

Primăria Timișoara însă nu se grăbește să respecte protocolul semnat în 2021. „Au făcut un singur lucru. Au pus un panou pe aici să spună că-i de vină CNAIR. (…) Sper ca în perioada imediat următoare să se mobilizeze. Sper să se trezească la realitate. E un protocol semnat în decembrie 2021. Nu aveau foarte multe lucruri de făcut. Am înțeles că a pus domnul viceprimar Lațcău panouri pe aici. Dar relocările… luați-o nu ca altceva decât ca un apel la dânșii să-și facă treaba. Nimic altceva în plus față de ceea ce au pus semnătura. Vreau să terminăm acest tronson înainte de vară”, a mai spus Grindeanu.

Dacă va fi rezolvată problema de la Drumul Boilor, aproximativ șase kilometri din Centura Sud, de la Ghiroda la drumul județean care traversează Moșnița, ar putea fi deschiși circulației.

About Post Author