Centrul OncoHelp, singurul din România în topul mondial al unităților care oferă servicii integrate

OncoHelp

foto: OncoHelp / Cornel Puțan

Centrul OncoHelp este singura unitate sanitară din România certificată, în 2022, pentru servicii integrate de oncologie și servicii paliative, de către ESMO. Este vorba despre cel mai important for european în domeniul oncologic.

Centrul OncoHelp al Asociației OncoHelp Timișoara îndeplinește toate criteriile pentru a fi inclus în elita instituțiilor sanitare în care există servicii integrate de oncologie și îngrijiri paliative. Decizia aparține experților ESMO (European Society for Medical Oncology), certificarea fiind valabilă timp de trei ani. Până acum, doar două unități sanitare din București au mai fost recunoscute de organizația europeană ca îndeplinind criteriile pentru a se număra printre cele 250 de centre de acest fel din lume.

„Certificarea ESMO înseamnă pentru noi, confirmarea faptului că îngrijirea pacientului oncologic respectă protocoalele, procedurile și standardele de calitate privind diagnosticul, intervențiile oncologice și îngrijirile paliative integrate în oncologie”, spune dr. Dana Nagy, șef Compartiment Îngrijiri Paliative Centrul OncoHelp.

Deficit major de paturi în România

Compartimentul de paliație al Centrului OncoHelp are 20 de paturi în regim de spitalizare continuă. Aici funcționează și un ambulatoriu de îngrijiri paliative, care asigură consulturile medicale.

„România se confruntă cu un deficit major atât în ceea ce privește numărul de paturi dedicate îngrijirilor paliative, cât și de specialiști care să poată furniza pacienților acest tip de serviciu medical. Deși compartimentul nostru de paliație este unul dintre cele mai mari din țară, facem cu greu față numărului tot mai mare de solicitări de internare. Faptul că Centrul OncoHelp îndeplinește toate criteriile de eligibilitate stabilite de ESMO certifică profesionalismul cadrelor medicale din spitalul nostru, dar și nivelul ridicat al îngrijirii oferite pacienților”, spune dr. Valeriu Boruga, manager Asociația OncoHelp Timișoara.

Certificarea ESMO pentru Centrul Oncologic OncoHelp va fi decernată la Paris, în luna septembrie.

About Post Author