Centrul de Proiecte dă drumul la finanțări. Primii bani sunt pentru sport

Centrul de Proiecte

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara dă drumul la finanțări de proiecte, altele dcât cele din programul TM2023. Primul apel este cel pentru proiecte sportive. Mult așteptata secțiune „Cultura în prezent” va fi lansată ulterior.

„Orașul în mișcare” este un program de finanțare nerambursabilă a proiectelor sportive, cu fonduri de la bugetul local. Anul acesta, suma totală dedicată sportului de performanță și sportului de masă este de 2,5 milioane de lei. Proiectele vor putea fi depuse până în 8 mai, ora 16, online, AICI. Finanțarea se adresează structurilor sportive care derulează activități nonprofit care să crească gradul de practicare a sportului și a mișcării pentru cât mai mulți cetățeni, amatori sau sportivi de performanță.

Proiectele vor fi evaluate de experți independenți. Centrul de Proiecte așteaptă candidaturi din partea specialiștilor din domeniul sportului, cu experiență de minimum trei ani și o bună cunoaștere a mecanismelor de finanțare nerambursabilă. Acestea vor putea fi depuse AICI, până în 28 aprilie.

Urmează încă trei apeluri

În ultimii doi ani, prin finanțările nerambursabile cu sume de la bugetul local au fost finanțate 35 de proiecte sportive, în valoare de trei milioane de lei. Lansarea programului „Orașul în mișcare” va fi urmată de deschiderea celorlalte programe de finanțare: Impuls în comunitate, Cultura în prezent și Repere în cultură. Banii vor veni însă, cel mai probabil, pentru acestea trei, abia în luna iunie.

Cea mai așteptată este deschiderea programului „Cultura în prezent”, unde pot cere finanțări proiectele culturale ecare nu sunt cuprinse în programul TM2023.

„În 2023, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara derulează finanțări în valoare de 28,2 milioane de lei din bugetul local. Pentru proiecte culturale este prevăzută suma de 23,7 milioane de lei, cealaltă parte fiind destinată proiectelor sportive sau comunitate. Pentru această arie de proiecte este în derulare, în prezent, Fondul pentru Nevoi Culturale de Urgență. Procedura pentru acordarea de finanțări din acest fond este publică, pe site-ul centrului”, spune Anderka Iancea, din partea CdP. Anul trecut, prin „Cultura în prezent” au fost finanțate 34 de proiecte, care au împărțit trei milioane de lei.

About Post Author