22 ianuarie 2021

Centrele de vaccinare anti-Covid, în stand-by. Ordonanța de guvern ar fi fost amânată

vaccinare anti-Covid

Adoptarea ordonanței de urgență care stabilește sursele de finanțare pentru înființarea centrelor de vaccinare anti-Covid a fost amânată. Ea ar fi trebuit să treacă prin ședința de guvern miercuri.

Adoptarea OUG, susține hotnews.ro, a fost amânată după ce în guvern nu s-a căzut de acord asupra împărțirii cheltuielilor pentru înființarea acestor centre. Centrele de vaccinare ar trebui să fie funcționale, teoretic, de vineri, 15 ianuarie, când ar trebui să înceapă etapa a II-a de vaccinare. Ordonanța de Urgență ar urma să fie aprobată zilele următoare.

Primarul Clujului, Emil Boc, președinte al Asociației Municipiilor din România, se declarase nemulțumit de proiectul care prevedea că administrațiile locale trebuie să înființeze și să doteze centrele de vaccinare. Cheltuielile ar fi trebuit împărțite între Ministerul Sănătății și administrația locală.

Nu e clar nici de unde vine personalul

Costurile pentru personalul din centrele de vaccinare vor fi suportate de Ministerul Sănătății, însă nici acest lucru nu are încă un cadrul legal. De altfel, primarul Timisoarei, Dominic Fritz, declara, pentru stiridetimisoara.ro, că e destul de greu de crezut că aceste centre de vaccinare vor fi deschise din 15 ianuarie.

„Baza legală nu este foarte clară. Ne trebuie personal pentru înregistrare (…) Nu ne este foarte clar de unde vor veni (…) Eu nu văd cum să fie funcționale, tocmai pentru că partea asta de dotare cu personal nu este clară încă. Nu avem niciun act legal care să ne încredințeze această sarcină de a gestiona din punct de vedere medical și personal aceste centre”, afirma edilul șef.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: