Centrală electrică fotovoltaică cu peste 10.000 de panouri, în județul Arad

panouri

Compania olandeză Photon Energy a început construcția primei sale centrale electrice fotovoltaice din România. Aceasta este situată în apropierea localității Șiria, în județul Arad, pe un teren de 9,3 ha, și va avea 10.600 de panouri solare.

Modulele solare vor introduce anual în rețeaua Enel E-Distribuție Banat aproximativ 8,7 GWh de energie din surse regenerabil, anunță Economedia.ro. Aceasta va fi vândută pe piața de energie, fără susținerea unui contract bilateral pe termen lung, liber negociat, cu un cumpărător. Noua centrală electrică urmează să demareze exploatarea în trimestrul IV din 2023.

„Suntem foarte bucuroși că am demarat prima centrală electrică din România, una dintre principalele piețe din Europa Centrală și de Est, implementând strategia de creștere anunțată în Raportul financiar pentru 2022. „Centrala electrică marchează un pas important în eforturile noastre de creștere a portofoliului IPP, fiind un adevărat reper pentru Photon Energy pe piața de energie din surse regenerabile din România, unde avem în plan să punem în funcțiune 32 MWp până la sfârșitul anului 2022”, a transmis, potrivit aceleiași surse, Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

Centrala electrică va fi deținută și operată de Siria Solar SRL, o companie înființată în scop special, deținută în întregime de Photon Energy Group. Compania olandeză dezvoltă proiecte fotovoltaice cu o capacitate combinată de peste 790 MWp pe piețele sale principale din Europa Centrală și de Est și Australia.