Central European Film Festival, la o nouă ediție / PROGRAM

Central European Film Festival

Central European Film Festival are deja o tradiție de 11 ani, din care șase, la Timișoara. Ediția din acest an are un format restrâns, dar păstrează spiritul în care a fost creat festivalul. Spectatorii vor putea vedea producții din centrul și estul Europei, tema fiind „Metamorfoze”.

Central European Film Festival, eveniment inițiat de regizorul Radu Gabrea, se va desfășura în perioada 11-13 noiembrie, la Cinema Victoria. „Era un regizor de cinematograf foarte original. Eu am apreciat faptul că s-a reîntors în ţară, deşi făcuse o carieră strălucită şi în Germania. Dar el a ales să revină în România şi să-şi formeze o parte dintre regizori, pentru că a fost şi profesor. A fost şi director la CNC la un moment dat, când chiar a trecut prima lege a cinematografiei”, spunea, despre Radu Gabrea, criticul de film Irina Margareta Nistor.

În fiecare an, festivalul explorează o temă cu impact major asupra lumii contemporane. Anul acesta, ediția stă sub semnul „Metamorfoze”, iar reperul general spre care se îndreaptă atenția organizatorilor este dacă deciziile pe care le luăm acum lărgesc sau obstrucționează libertățile individuale și cele comune.

Central European Film Festival propune, deci, un eveniment menit să provoace dezbatere și să prezinte șabloane de gândire prin intermediul producțiilor cinematografice.

Program

Vineri, 11 noiembrie

ora 17 – Festivitatea de deschidere a evenimentului
CineConcert – Apollo Mission
Premieră – Proiecția Filmului Clouds of Chernobyl

Sâmbătă, 12 noiembrie

ora 17 – CineVlog: Invitați Marius Revent (Încă ceva) și Sucre
ora 18 – Nu te teme, Iacob, regia Radu Gabrea – Film de cinemateca
ora 20 – Avanpremieră – Oameni de treabă, regia Paul Negoescu

Duminică, 13 noiembrie

ora 17 – Proiecție scurtmetraje internaționale
ora 18,30 – Premieră – Paradisul Naivilor, regia Copel Moscu

About Post Author