Cel puțin 2.000 de lei amendă, dacă nu respectați ordonanțele militare. De joi, 2 aprilie

buget participativ

Nu respectați ordonanțele militare? De joi, 2 aprilie, veți plăti mai mult, dacă sunteți prinși în ofsaid. Amenda cea mai mică ajunge la 2.000 de lei.

Cei care nu respectă ordonanțele militare vor fi arși și mai tare la buzunare. Amenzile au fost majorate și vor fi aplicate ca atare cu începere de joi, 2 aprilie.

Amenzile pentru persoanele fizice vor fi cuprinse între 2.000 și 20.000 lei, față de 100-5.000 de lei, cât erau până acum. Asta înseamnă că, dacă primiți amenda minimă, nu veți mai putea plăti doar 50 de lei, ci 1.000.

Amenda minimă pentru persoanele juridice a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei.

„În plus, au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție; interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate; suspendarea temporară a activității; desființarea unor lucrări; refacerea unor amenajări”, a anunțat, de asemenea, Grupul de Comunicare Strategică.