Cel mai mare cămin studențesc din țară va fi construit în doi ani, la Timișoara

cămin

Cel mai mare cămin studențesc din țară va fi construit la Timișoara, cu bani de la Compania Națională de Investiții. El va găzdui studenți de la Universitatea de Vest și ar trebui să fie gata în 2024. Construcția costă peste 33 de milioane de euro.

Cel mai mare cămin studențesc din țară, construit de Compania Națională de Investiții pentru Universitatea de Vest, are contract de execuție. El va fi situat pe strada Renașterii și include o clădire cu șapte etaje, cu 902 locuri în camere de două persoane. „Suprafața construită va fi de 4.128 mp și vor exista și 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilități. De asemenea vor fi amenajate 156 locuri de parcare pentru autovehicule, respectiv 120 pentru biciclete. „Clădirea propusă va fi formată din 5 tronsoane, corpurile principale T1, T3 si T5 orientate longitudinal (NV-SE), și două corpuri de legătură transversale (T2 si T4), pe direcția V-E”, transmite UVT.

Este vorba despre o investiție de peste 162 milioane de lei, cu TVA, cu un termen de realizare de 2 ani. Constructorul desemnat este compania Concelex, care va executa lucrarea după un proiect realizat de Concrete & Design Solutions.

„Noul cămin al Universității de Vest va crește substanțial capacitățile noastre de cazare. Practic, vom dezvolta, cu susținerea financiară publică acordată de Guvernul României, un nou campus, în zona străzii Renașterii. Timișoara va oferi un nou standard de viață în spațiile celui mai mare cămin studențesc din România, care urmează să intre în circuitul universitar începând cu toamna anului 2024. Atractivitatea UVT și a Timișoarei, ca oraș universitar, va câștiga un avans semnificativ prin această investiție”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Universitatea de Vest mai are în construcție, de mulți ani, un cămin studențesc aflat în zona Michelangelo. Acesta nu a fost dat încă în folosință, lucrările fiind realizate cu multe întreruperi.