Ce vrei de la orașul tău? Sondaj de la Fundația Comunitară Timișoara

Ce vreți de la orașul vostru? Ce vreți să facă administrația? Fundația Comunitară Timișoara (FCTM) invită timișorenii să voteze cel mai important proiect pentru comunitatea din care fac parte. Sunt 10 priorități din care pot alege.

Fundația Comunitară Timișoara

Timișorenii sunt invitați să voteze, dintr-o listă de 10 priorități, proiectele pe care le consideră cele mai importante. Votul este online și trebuie acordate calificative între 1 și 5 fiecărei priorități/inițiativă din listă (1= deloc prioritar, 5= prioritate maximă).

Lista cu cele 10 proiecte propuse este rezultatul unor consultări și dezbateri cu grupuri civice, experți, specialiști din Primăria Timișoara și din societatea civilă. Proiectul este conceput pentru a fi un model de bună practică pentru implicarea cetățenilor în decizii cheie ale autorităților publice locale. 

„Prin acest sondaj este lansat și un mod de lucru pentru administrațiile locale: nevoile cetățenilor trebuie să fie cât mai clar definite chiar de către comunitate, iar prioritizarea investițiilor să fie în funcție de nevoile reale ale orașului. Este un exercițiu pentru cetățeni, pentru a vedea că pot genera și ei schimbare, prin implicare directă. Este un exercițiu pentru administrațiile locale de a cere ajutorul comunității, de a sprijini implicarea civică, de a fi deschiși la idei noi și de a analiza care sunt prioritățile exprimate de cetățeni”, spun cei de la FCTM.

Acest sondaj a fost lansat și în București (Sector 1), Reșița, Buzău și Râmnicu Vâlcea. El face parte din proiectul „Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local”, derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Fundația Comunitară Buzău, Fundaţia Comunitară Vȃlcea, Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundaţia Comunitară Timişoara. Totul, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Puteți vota aici.

About Post Author