Cazuri noi de Covid în școlile din Timișoara. Încă o învățătoare de la Shakespeare, pozitivă

covid

foto: Arhivă

Șase dascăli și un administrator de școală sunt confirmați cu Covid în Timiș, în cea de-a treia zi de la începerea anului de învățământ. Ultimii pe listă, încă o învățătoare de la Liceul „Shakespeare” și un profesor de la Generală 25.

Până miercuri, 16 septembrie, în Timiș sunt deja cazuri de Covid în câteva școli. Sunt, așadar, trei cadre didactice la Școala nr. 19 „Avram Iancu”, două învățătoare la Liceul „Shakespeare”, un administrator la Liceul Special „Gh. Atanasiu” și un dascăl la Școala nr. 25.

Școala 19 este prima unde au apărut probleme încă de duminică seară. Trei învățătoare au fost confirmate cu Covid, iar alte cinci sunt în carantină. Niciuna dintre ele nu a avut contact cu elevii.

La Liceul „Shakespeare”, primul caz a apărut luni seară, tot la o învățătoare. Alte trei colege au intrat în carantină, iar o a patra era și ea în aceeași situație, după ce soțul i-a fost confirmat pozitiv. Marți au fost testate și celelalte 11 învățătoare, iar una dintre ele a fost, la rândul ei, diagnosticată cu Covid. „Sunt șase clase de învățământ primar ai căror elevi vor sta acasă. Orele se vor ține online”, spune inspectorul școlar general Marin Popescu.

Două școli „roșii”

În Timișoara este încă un caz de Covid-19 la Liceul Special Tehnologic „Gheorghe Atanasiu”. Un administrator a fost testat pozitiv, este asimptomatic și în izolare la domiciliu. Și la Generală 25 este un profesor care are Covid. El nu a intrat în contact nici cu colegii, nici cu elevii.

În Timiș sunt 600 de unități de învățământ. Dintre acestea, 347 au început anul școlar în scenariul verde și 251 în scenariul galben. În Timișoara, 28 de școli și grădinițe au început anul școlar în scenariul verde, 96 în scenariul galben și două în „roșu”. Este vorba despre Centrul „Speranța”, unde sunt în derulare lucrări de reabilitare, și Școala nr. 19 „Avram Iancu”.

About Post Author