Cătălin Iapă renunță la mandatul de consilier local. Cine saltă un loc

cătălin iapă

Secretar de stat în Ministerul Dezvoltării și unul dintre apropiații lui Nicolae Robu, Cătălin Iapă a decis să renunțe la locul de pe lista de CL a PNL. El ocupa poziția a doua.

Renunțare pe lista PNL și la CL Timișoara. De această dată, este vorba despre Cătălin Iapă. „La alegerile din data de 27 septembrie am candidat pe lista PNL pentru Consiliul Local Timișoara. În acest moment sunt membru al Guvernului PNL, ocupând funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (…) Nu pot ocupa în același timp și poziția de consilier local, și pe cea de secretar de stat, cele 2 funcții fiind incompatibile.

În ultimele 10 zile am pus în balanță cele 2 opțiuni și am discutat cu destul de mulți dintre dumneavoastră, cu cei din familie, cu apropiații, în mod special cu colegii din PNL, cu Alin Nica, dar și cu domnul prim-ministru Ludovic Orban. Am luat decizia de a continua drumul început în 15 ianuarie – acela de a mă implica în continuare pentru comunitate din poziția de secretar de stat, membru al Guvernului Orban”, a anunțat Iapă.

Următorul pe lista liberalilor este avocatul Cosmin Tabără. PNL a votat, în 27 septembrie, la CL Timișoara, de 27.919 oameni. Asta se „traduce” în nouă locuri de consilier local. Cătălin Iapă este unul dintre apropiații primarului în exercițiu Nicolae Robu. El a fost promovat secretar de stat în Guvernul Orban din postura de consilier personal al edilului șef.