Cătălin Drulă, validat președinte USR: Misiunea noastră este să oprim PNL și PSD, care duc România spre faliment

cătălin drulă

Cătălin Drulă a devenit oficial președintele USR PLUS, fiind validat în congresul desfășurat sâmbătă la Timișoara. Deputatul de Timiș și-a început mandatul cu atacuri la adresa PSD și PNL, partide despre care spune că duc România în faliment.

Alegerile de președinte din USR, organizate online, s-au încheiat oficial sâmbătă, la Timișoara. Congresul partidului l-a validat pe deputatul de Timiș Cătălin Drulă în funcția de lider. Noul președinte și-a început mandatul plin cu un atac la adresa actualei coaliții de guvernare.

„Spre frica PNL și PSD, USR va livra opoziție pe bune. De ce facem asta? Pentru că PNL și PSD au rupt România în două. Pe de o parte, sunt milioane de familii care muncesc onest, care respectă regulile, care încearcă să construiască un viitor pentru ei și pentru copiii lor, și aceasta este o Românie care suferă profund și nu se întrevede sfârșitul acestei suferințe (…) De cealaltă parte, avem România lor, a privilegiaților care au luat puterea politică pentru a se hrăni pe ei și clientela de partid (…) Aceste două partide, PNL și PSD, duc astăzi România către faliment (…) Misiunea USR este să ne folosim resursele și experiența ca să-i oprim”, a declarat Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă: „Deja foarte mulți oameni cred în mesajul nostru”

„În mod clar după alegerile din 2024 ne propunem să dăm premierul României. Asta înseamnă multă muncă de acum încolo, pentru a aduce mesajul nostru către oameni, pentru a ajunge prima forță într-o eventuală coaliție sau construcție electorală (…) Deja foarte mulți români cred în mesajul nostru, să ajungem la și mai mulți, ca să putem da premierul în 2024”, a continuat liderul USR.

Drulă nu vrea să vorbească acum despre viitoare alianțe postelectorale, dar ceva e clar. „Am ca prioritate dezvoltarea acestei alternative la acest pol de putere veche, clientelară. Mai puțin mă preocupă să facem pronosticuri sau «combinatorică» politică, mai ales că experiența îmi arată că lucrurile pe scena politică se schimbă destul de mult (…) Discuțiile despre coaliție vor fi postelectorale, dar un lucru este sigur: ceea ce USR nu a avut prima dată, respectiv parte de respectul partenerilor de coaliție, nu se va mai întâmpla”, a conchis președintele USR.

About Post Author