Casele copiilor primarului Robu, vizate de ancheta DNA. Edilul șef: Să le fie rușine celor care ne împroașcă cu noroi!

dna

DNA este interesată de casele celor doi copii ai primarului Nicolae Robu. Asupra acestora ar exista unele dubii în ceea ce privește legalitatea documentațiilor. Edilul-șef susține că fiica și fiul lui au avut numai de pierdut datorită numelui pe care îl poartă, dar și că în lume ar trebui să fie mai mulți oameni ca aceia din familia lui.

DNA, în vizită la primărie

Primarul Nicolae Robu a fost vizitat, luni, 10 iunie, de doi procurori DNA, care au solicitat mai multe documente de la Direcția de Urbanism. Edilul nu a vrut să ofere detalii despre ce fel de clădiri este vorba, dar a explicat de ce au venit anchetatorii la biroul său. „S-au prezentat doi procurori de la DNA care mi-au prezentat o adresă și mi-au și explicat conținutul acesteia. Se cereau documente despre parcă opt autorizații de construcție și un proiect de HCL pentru un PUD și certificatele de urbanism conexe. Mi-au explicat că au venit personal ca să poată discuta personal cu cei de la Direcția de Urbanism, pentru că la o altă solicitare pentru alte autorizații de construcție, nu s-au dat din prima toate documentele cerute și a fost nevoie să revină. Ca să nu se mai întâmple așa, au venit personal ca să le explice ce le trebuie. I-am chemat pe directorul Direcției de Urbanism și pe șefa de la Autorizări, domnul Ciurariu și doamna Borcsi, domnii procurori au explicat ce le trebuie și gata, asta a fost tot”, a declarat, marți, 11 iunie, Robu.

Edilul șef este 100% convins că nu are ce să i se impute, iar dacă se va constata că vreun angajat al PMT a greșit, acesta trebuie să plătească. „Vom vedea dacă cineva a greșit. Dacă a greșit, trebuie să plătească. În ce mă privește nu am nicio emoție, nu e nicio greșeală de la mine și niciuna despre care eu să știu că au făcut-o alții și o tolerez”, afirmă acesta.

Robu confirmă totuși că ancheta vizează și casele aflate în construcție ale celor doi copii ai săi. Andreea și Raul Robu au primit donație de la părinții lor un teren de puțin peste 1.000 metri pătrați, aflat pe strada Boema. Imobilele sunt în șantier, dar edilul șef spune că documentația fost verificată și răs-verificată. „Presupun că cineva a făcut o reclamație, că de ce m-ar mira să se întâmple așa. Totul este corect. Le-am atras atenția în mod special când a venit documentația, să nu cumva să greșească cu ceva. Toate interpretările, acolo unde este loc de interpretări, să fie făcute în defavoarea lor și nicidecum să riscăm să vină cineva ulterior și să acuze vreo favorizare”, mai spune primarul Timișoarei.

Robu: Ar merita să fie mai mulți oameni ca noi

Supărat, Nicolae Robu s-a lansat într-un atac frontal la adresa celor care s-au legat de familia lui. „În ceea ce privește pe copiii mei, vă asigur că nu au avut decât de tras de pe urma funcțiilor pe care le-am ocupat eu. Amândoi sunt doctori ingineri în calculatoare și tehnologia informației, amândurora le-am recomandat nici să nu publice în România, pentru că probabil la câtă răutate am văzut în societatea românească, unii o să pună succesele lor pe seama pozițiilor tatălui. Ei m-au ascultat și au lucrări publicate pe tot mapamondul. Sunt copii care au muncit, care sunt crescuți într-un climat sănătos, așa cum am fost și eu. Ei provin dintr-o familie la prima generație intelectualizată, dar au fost crescuți în aceleași valori ale muncii, seriozității (…) Sunt foarte apreciați și sunt mândru că am asemenea copii”, a afirmat acesta.

Este și o concluzie: în lume ar fi bine să fie mai multe familii ca a primarului Nicolae Robu. „Copilul meu cântă așa, de plăcere, într-o formație și nu vrea să urce pe scenă ca să nu-mi creeze mie probleme în Timișoara. Asta este familia Robu și să le fie rușine la niște ticăloși ordinari, care își permit ei, necinstiți, sunt convins, să ne împroaște pe noi cu noroi. Ar fi bine să fie mai mulți oameni ca noi. Noi nu vrem nimic necuvenit. Muncim și am muncit toată viața”, a mai declarat edilul șef.

About Post Author