Casa Universitarilor, cum n-ați văzut-o. Șantierul de pe strada Paris înaintează / FOTO

Lucrările la clădirea Universității de Vest de pe strada Paris avansează. Au fost date jos schelele de pe fațadă, iar în curtea imobilului a fost construit deja un nou corp. Totul ar trebui să fie gata la toamnă.

Imobilul de pe strada Paris, care aparține Universității de Vest, este în șantier de mai multe luni. Lucrările finanțate prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, presupun reabilitarea și mansardarea clădirii existente, dar și construirea unui nou corp.

Proiectul își propune să reabiliteze o clădire veche de peste 80 ani, care să se transforme într-un spațiu modern, potrivit desfășurării unor activități educaționale. Imobilul, ridicat pe structura S+P+1E, a fost construit în 1935. Clădirea este cunoscută sub denumirea Casa Universitarilor și, de-a lungul timpului, a fost folosită pentru diverse funcțiuni, cum ar fi sediu de bancă, spaţii de învățământ, bibliotecă sau birouri.

La final, aici vor fi 15 săli de seminar și trei de curs, trei spații expoziționale, un amfiteatru de 120 de locuri, un cabinet pentru activități practice, două centre colaborative, două birouri și alte spații conexe. Aici ar urma să fie integrați 1.450 de masteranzi și doctoranzi, alături de cadre didactice de la cinci facultăți: Economie și Administrare a Afacerilor, Drept, Sociologie și Psihologie, Litere, Istorie și Teologie, Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Totul ar trebui să fie gata în luna septembrie. Lucrează aici Alex Dia Construct SRL, care va primi 7,8 milioane de lei, cu TVA.