Casa Artelor caută…. artiști! Apel de proiecte pentru anul 2020

casa artelor

Direcția Județeană pentru Cultură Timiș pregătește programul evenimentelor culturale adăpostite de Casa Artelor în 2020. E gratis, așa că dacă vă bate gândul să aveți vreo expoziție, vreun spectacol sau vreun happening, nu stați pe gânduri! Sunt șase spații care așteaptă musafiri, unul dintre ele în premieră.

La fel ca în fiecare an, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș își pregătește cu grijă calendarul pentru următoarele 12 luni. Operatorii culturali sunt așteptați să formuleze propuneri de activități care să se desfășoare în spațiile de pe strada Augustin Pacha nr. 8. Experiențele anilor anteriori arată că nu există zi în care la Casa Artelor să nu se întâmple ceva, așa că puneți-vă repede pe treabă, ca să prindeți exact intervalul care că convine cel mai mult.

„Casa Artelor pune la dispoziția operatorilor culturali, ca în fiecare an, fără nici un fel de taxe, spațiile sale. Este vorba despre galeria Pygmalion, galeria Subterana, Cafe Klapka, sala StudioArt și Curtea cu castan. Începând cu anul 2020, acestora li se adaugă un nou spațiu expozițional. Este vorba despre galeria Ordinului Arhitecților din România, filiala Timișoara. Proiectele propuse pentru toate cele șase spații vor fi analizate, iar programul oficial va fi făcut public la finalul lunii decembrie”, spune spune Sorin Predescu, director executiv al DJC Timiș

Arhitecții se alătură proiectului de la Casa Artelor

„Am decis să punem la dispoziția operatorilor culturali spațiul în care ne desfășurăm activitatea. Dorim să continuăm astfel un demers pe care l-am ințiat mai demult, intrând însă mult mai vizibil în circuitul cultural al urbei, prin elaborarea unui program coerent de expoziții semnate atât de arhitecți, cât și de artiști vizuali profesioniști“, explică, la rândul lui, Mirel Drăgan, președinte OAR Timiș.

Cei care doresc să organizeze expoziții, spectacole, lansări de carte etc. în oricare dintre cele 6 spații trebuie să completeze un formular online, până cel târziu în 6 decembrie. În cazul expozițiilor, trebuie trimis prin e-mail și un portofoliu cu 10 lucrări, în format pdf sau jpg. Lista cu propunerile acceptate va fi făcută publică în 22 decembrie pe site-ul DJC Timiș.

About Post Author