Cartierul Iosefin, sub reflector. Teatru în Piața Mocioni

Iosefin

Piața Mocioni devine sală de teatru pentru o seară. Și nu orice fel de teatru, ci unul aproape SF, cu tehnologie digitală și realitate augmentată. Hai să descoperi un alt fel de Iosefin, într-un experiment artistic deosebit.

„Cartierul Iosefin, sub reflector” este un spectacol de teatru care utilizează tehnololgia digitală și elemente de realitate augmentată. Se întâmplă marți, 2 august, de la ora 21, în Piața Mocioni.

„Te așteptăm alături de noi și echipa teatrului studențesc Thespis, la un spectacol de teatru care va pune în evidență patrimoniul cultural din cartierul Iosefin, iar prezentul se va întâlni cu trecutul într-o manieră atractivă, artistică, dinamică”, transmit cei de la Spotlight Heritage, organizatorii evenimentului.

Adaptarea dramatică și regia spectacolului sunt realizate după romanul „Valeria dr. Pintea. Un roman familial”, scris de Liana Maria Gomboșiu, de Mădălina Ghițescu-Petre, actriță la Teatrul Merlin, regizor asociat la Teatrul Thespis. Producția teatrală este realizată de Ionel Mărginean, șef lucrări Facultatea de Construcții, și Maria Dombrov, responsabil artistic în proiectele Asociației Culturale Diogene – asistență regie și scenografie, muzica live asigurată de Alexandru Cătălin Timiș. Actorii sunt studenți ai Universității Politehnica: Valeria – Eliza Cheșa (Arhitectură) și Tânărul – Cristian Petruș (Construcții).

Spectacolul face parte din seria de evenimente desfășurate în cadrul proiectului Spotlight Heritage, proiect co-finanțat de Primăria Timișoara, prin Centrul de Proiecte și realizat în colaborare cu Universitatea Politehnica și Muzeul Național al Banatului.

About Post Author