Carlos Ferreira, prim clarinetist al Orchestrei Naționale a Franței, pe scena Sălii Capitol

carlos ferreira

Carlos Ferreira este este unul dintre cei mai apreciați clarinetiști ai momentului și îl veți putea asculta vineri seară, la Timișoara, în concert alături de Filarmonica Banatul. Prim clarinetist al Orchestrei Naționale a Franței, Ferreira nu cântă pentru prima dată la Sala Capitol.

Carlos Ferreira captivează publicul cu talentul său artistic, sunetul rafinat, dar și cu prezența scenică. Îl veți putea asculta vineri seară, de la ora 19, pe scena Sălii Capitol, interpretând Concertul pentru clarinet de Aaron Copland. Orchestra simfonică „Remus Georgescu” a Filarmonicii Banatul Timișoara îl va avea la pupitrul dirijoral pe Azis Sadikovic. Din programul serii face parte și Simfonia nr. 7 în mi major, WAB 107 de A. Brucknr. Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie și pe myticket.ro: https://shorturl.at/oyBS2

Carlos Ferreira a fost selectat ca Stea în devenire de către European Concert Hall Organisation (ECHO) în stagiunea 2024/25. Ca atare, el va cânta în unele dintre cele mai prestigioase săli de concerte din Europa: Het Concertgebouw Amsterdam, Philharmonie de Paris, Wiener Konzerthaus, Elbphilharmonie Hamburg, Barbican London, Palau de la Musica Barcelona, Bozar Brussels, Konserthuset Stockholm, MÜPA Budapesta etc.

Din 2020, Ferreira s-a alăturat Orchestrei Naționale a Franței în calitate de prim clarinetist. Anterior, a ocupat aceeași poziție în cadrul Orchestrei Filarmonicii din Londra si Orchestrei Naționale din Lille.

About Post Author